Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılı sebebiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’in Selçuk ilçesinde de anıldı.

Selçuk’ta düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’na Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Anma töreni sabahın erken saatlerinde Hükumet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören, Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bitirildi.

"ONU KONUŞMAK İÇİN 365 GÜN GEREKLİDİR"

Törenin ardından katılımcılar Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’ndaki Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinliğe katıldı. Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Tarih Öğretmeni Hamiyet Şen yaptı.

Hamiyet Şen’in ardından kürsüye gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım’da Türk ulusuna bıraktığı değerlerle birlikte anıldığını söyledi. Kaymakam Boyacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal’i ölümünün 76. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Dünya üzerinde her ülkeden vatan kurtaran liderler, komutanlar vardır. Mucitler vardır. Ama Atatürk bir askeri dehadır. 10 Kasım’da Atatürk’ün kaybından dolayı üzüntülerin dile getirildiği günlerdi. Elbette o büyük kayıp için her zaman üzüleceğiz. Vefat ettiği yıllarda milyonlar onun için gözyaşı döktü. Ülkemizi istila etmek isteyen komutanlar ve liderler ölüm gününde onun arkasından üzüntülerini ve saygılarını dile getirdiler. Yıllar içinde büyük Atamızın ölüm yıl dönümleri ülkeye neler kazandırdığı anlatarak gözler önüne serilerek anlatılmaya başlandı. Ama Büyük Ata’yı anlamak, düşünmek ve onu konuşmak için 365 gün gereklidir. Çünkü şu an burada oturup konuşuyorsak, büyük Ata’nın sayesinde olmuştur. O büyük bir insandır” dedi.

SARI ZEYBEK GÖSTERİSİ

Kaymakam Ayhan Boyacı’nın konuşmasının ardından ’Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların dinlenildiği anma programı, seyircilerden büyük alkış alan ’Atatürk’ konulu oratoryo ve zeybek gösterisinin ardından son buldu. Atatürk’ü anma etkinlikleri akşam saat 20.00’de Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin sunacağı ’Sarı Zeybek’ gösterisiyle devam edecek.