Optimum Outlet’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle birbirinden özel ve anlamlı etkinlikler gerçekleştirildi. TRT sanatçılarından oluşan Türk Sanat Müziği Korosu Optimum’da "Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar" konseri verdi. Şef Selim Gönüldaş yönetimindeki koro Atatürk’ün sevdiği birbirinden özel eserleri Optimum’da ziyaretçiler için seslendirdi. 7’den 77’ye Ata’sını özlemle anan vatandaşlar Atatürk’ün sevdiği şarkıları keyifle dinledi. Büyüleyen nağmeler, sanata büyük destek veren Atatürk’ün ölüm yıldönümünde duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Atatürk Araştırmacısı - Tarihçi ve Yazar Ahmet Gürel "Atatürk Destanı" isimli söyleşisi ve belgeseli ile Optimum’da ayakta alkışlandı. Bugüne kadar yüzlerce Atatürk konferansı veren Ahmet Gürel, söyleşisinde dinleyenleri tarihte özel bir yolculuğa çıkardı. Gürel tarafından verilen "Atatürk Destanı" konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Optimum ziyaretçileri belgesel gösterimini ise nefeslerini tutarak izledi.

10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde Optimum iki özel fotoğraf sergisine de ev sahipliği yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile İzmir Optimum’un Atatürk fotoğrafları sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.