Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yılında Konak Belediyesi’nce düzenlenen, 10 Kasım Atatürk Konseri ile anıldı. Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser, Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde gerçekleşti. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konseri Şef Bahar Almaç yönetirken, düzenlenen halkoyunu ve dans gösterileri ise izleyenleri büyüledi. Atatürk’ün sevdiği türkülerin yanı sıra adına yazılmış şarkıların da seslendirildiği geceye Konak Belediye Başkanı adına Meclis Üyesi ve Başkan Vekili İlker Varlı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak ile Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Nedim Altan da katıldı.

ATA’NIN ANISINA KIRMIZI BEYAZ GECE

Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarının usta saz ekibi eşliğinde söylediği birbirinden güzel türkülere salonu dolduran dinleyiciler de eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan sevgi ve özlemin türkülerle dile geldiği gecede konseri izlemeye gelenler ellerindeki, Türk Bayrakları’yla eşsiz bir görüntü oluşturdu. Alper Baran Esin’in sunuculuğunu üstlendiği gecede dev ekrandan yansıtılan Atatürk fotoğrafları ise izleyenleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Konser sırasında sahne alan dansçıların sergiledikleri dans ve halkoyunları gösterileri izleyiciden tam not alırken özellikle gecenin sonunda açılan Türk Bayrağı ile tamamlanan halkoyunu gösterisi büyük alkış aldı.

“İDEALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İzmirlilerin Ata’sına duyduğu özlemin türküler eşliğinde dile geldiği gecenin sonunda, Şef Bahar Almaç’a Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına teşekkür plaketi takdim eden Başkan Vekili İlker Varlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek şunları söyledi: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hem en önde savaşa giden bir vatansever, hem ülke kuran bir devlet adamı hem de kulluk sisteminden vatandaş inşa eden bir siyasetçiydi. O kadar büyük bir insan ki bundan korkup ölümünün üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen hala onun unutturmak isteyenler var. Ama biz asla karamsarlığa düşmeyeceğiz ve O’nun ideallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz."