Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisince düzenlenen Atıf Yılmaz gösterimleri, Selvi Boylum Al Yazmalım isimli filmin özel gösterimiyle başladı.

Foça ilçesinde sinema günleri başladı. Atıf Yılmaz’ın filmlerinin hafta boyunca gösterime gireceği öğrenilirken, sinema günleri Foça Beşkapılar Kalesinde Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle start aldı. Atıf Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali ve Arif Keskiner, 1977 tarihli ‘Selvi Boylum Al Yazmalım isimli filmin özel gösterimine onur konukları olarak katıldı. Sunar Kural Aytuna’nın takdimiyle sahneye gelen onur konukları, duygu ve düşüncelerini sinemaseverlerle paylaştı.

Atıf Yılmaz’ın eşi oyuncu-yazar Deniz Türkali, usta yönetmenin 80’li yıllardaki filmografisinde kadına dair hikayelere sıklıkla yer verdiğini belirtti. Türkali , "Sinemamızın en üretken yönetmenlerinden biri olan Atıf Yılmaz, kadınların sorunlarını, toplum içinde ayakta kalabilme mücadelesini ve direnişini, beyaz perdeye büyük bir ustalıkla yansıtmıştır" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, "Yedinci sanat Sinema, dünyaları tanıtan, aydınlatan, ufukları genişleten önemli bir sanat dalıdır. Foça Belediyesi sanata desteğini sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Foça Beşkapılar Kalesinde 22 Ağustos’a kadar devam eden sinema günlerinde filmlerin gösterim tarihi ise şöyle;

16 Ağustos Çarşamba Mine, 17 Ağustos, Perşembe Seni Seviyorum, 18 Ağustos, Cuma Bir Yudum Sevgi, 19 Ağustos, Cumartesi Ah Belinda, 20 Ağustos, Pazar Adak, 21 Ağustos Pazartesi Adı Vasfiye, 22 Ağustos, Salı Deli Kan.