Merkezi Polonya’nın başkenti Varşova olan Avrupa Belediyeler Birliği kuruluyor. Avrupa Belediyeler Birliği’nin tanıtım toplantısında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, Selçuk Belediyesi ve Buca Belediyesi’nin de bu birliğe katılmayı düşündüğünü kaydetti.

Avrupa Belediyeler Birliği tanıtım toplantısı İzmir’de Selçuk Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin, Polis Akademisi Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Osman Köse, Polonya Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı ve Varşova Üniversitesi Rektörü Prof. Adam Koseski, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Prof. Mustafa Baş, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Özay, Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Ömür ve Polonya Varşova Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

BİRLİĞİN BAŞINDA BİR TÜRK VAR

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Avrupa Belediyeler Birliği’nin koordinatörlüğünü Polonya’daki bir Türk STK temsilcisi olan Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin’in yürüttüğünü belirtti. Sait, birliğe Türkiye’den birçok belediyenin katılmak için başvurduğunu, İzmir’de Selçuk Belediyesi ve Buca Belediyesi’nin de bu birliğe katılmayı düşündüğünü kaydetti. Başta Polonya olmak üzere Avrupa’dan pek çok belediyenin birliğe girmek için protokol imzaladığını dile getiren Sait, “Avrupa Belediyeler Birliği için önümüzdeki günlerde Ankara’da bir toplantı yapılacak. Bu şekilde Türk belediyeleri Avrupa Birliği’ne girecekler” dedi.

SELÇUK’UN POLONYA İLE KARDEŞLİĞİ

Avrupa Belediyeler Birliği toplantısı sonrasında Selçuk Belediyesi, Polonya’nın Varşova’daki bir belediye ile kardeş belediye olmak için ön protokol anlaşması imzaladılar. Anlaşma her iki belediyenin meclisinde onaylandıktan sonra dışişleri bakanlıklarının onayına sunulacak. Ardından Polonya’da yapılacak resmi bir anlaşma ile yürürlüğe girecek.