Ödemiş Bademli Ortaokulu öğrencilerinin 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladıkları birbirinden ilginç ve güzel projeler göz doldurdu.

TÜBİTAK projelerinin tanıtımı ile ilgili okulda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kundak, okul müdürü Ramazan Göçen, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Başarılı eğitim faaliyetleriyle çalışmalarını sürdüren Bademli Ortaokulu Müdürü Ramazan Göçen, TÜBİTAK projesini 5. kez gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Ödemiş’te ortaokul olarak tek okul olmanın ve bunu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuzda bu yıl öğrencilerimiz, farklı proje çalışmalarını sergilediler. Okulumuz 10 araştırma dalı ve 10 tasarım dalı olmak üzere toplam 20 projeyle bilim fuarında yerini aldı. Stem bilim merkezi atölyemiz Türkiye’de üçüncü. Bunu bir devlet kurumunda açıyorsak bu da TÜBİTAK araştırmaları sayesinde oldu.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Celil Ateşoğlu da, “Bu kapıdan girer girmez, bu okul farklılığını hemen gösteriyor. Gözleri pırıl pırıl parlayan ve eğitim için adeta can atan öğrencilerimizin profilini burada görüyorum. Yapılan tüm çalışmaları yakından takip ediyorum. Buraya sık sık gelmesem de buradaki gelişmelerden haberdar oluyorum. TÜBİTAK her sene yapılan çalışmalara bu yıl farklı bir boyut getirdi. Bu yıl araştırmaya yönelik projelerin yapılması konusunda gerekli fikirleri tüm okullarla paylaştılar. Artık Klasik resim den daha ziyade, teknolojik ve gelişmeye uygun çalışmaların yapılmasını önemli görüyoruz. Ödemiş ilçesinde TÜBİTAK projesinde bulunan tek okul şu anda bulunduğumuz Bademli Ortaokuludur. Bu fark bile bu okulun önemini ve güzelliğini ortaya koyuyor. Stem projesini zaten devamlı şekilde duyuyoruz. Özelliği ise, matematikte zekayı geliştirme sistemi. Projenin de burada, stem atölyesinin kurulmasının da bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Burada okul müdürümüz Ramazan Göçen’i ve tüm okuldaki eğitimcilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Bu arada, okul da bu yıl yine’İngilizce Sokağı’ kuruldu. Okulun İngilizce öğretmeni Özge Özbek, “Bu yıl İngilizce alanında İngilizce Sokağı kurularak bir farklılık gösterilmiştir. Burada İngilizce bir bölüm oluşturularak bu konuya da proje ile dikkat çekilmiştir." dedi.

Daha sonra, TÜBİTAK 4006 bilim fuarı sergisi açılarak davetliler tarafından gezildi.