CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Balbay’a ziyaretinde, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, CHP’li Belediye Meclis üyesi Sezer Konursay, parti yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri eşlik etti. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede ortak konu ’Büyükşehir yasası’ olarak adlandırılan 6360 sayılı yasa oldu.

BAŞKAN ÇİÇEK: "BİZ HUKUKSUZ HİÇBİR ŞEY YAPMADIK"

Yasa ile ilgili sıkıntıları dile getiren Tire Belediye Başkanı Çiçek, "Bu yasanın getirisi olduğu kadar götürüsü de var. Yasayı çıkaran CHP değil, AK Parti hükümetidir. Bu yasa ile ilçe belediyelerinin elini, kolunu bağladılar. Vatandaşa hizmet gitme noktasında zaman zaman bürokrasiden kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Aziz Kocaoğlu ile uyum içerisinde çalışıyoruz, kendisinin de iş yükü fazlasıyla arttı. Kendi açımızdan baktığımızda ise en büyük gelir kaynağımız su başta olmak üzere 7 tane müdürlüğümüz de yasa ile büyükşehire bağlandı. Köyleri mahalle yaptılar, Gökçen beldemizi mahalle yaptılar. Sadece kapatılan Gökçen Belediyesi’nden 6 milyon TL borç devraldık. Borcumuz çoğaldı, gelirimiz azaldı diye malları satmaya kalktığımızda ortalık ayağa kalktı, köylümüzün bir tane malını satmadık. Gökçen’deki arazi satışını da Aziz Beyin araya girmesiyle iptal ettik. Borçların ödenmesi konusunda yeni arayışlara girdik. Bunca çabamıza rağmen üzülerek öğrendim ki eski bakan Binali Yıldırım bizim için ‘malları satarken yakalandılar’ ifadesini kullanmış. Biz gayri resmi işlem yapmadık. Biz hukuksuz hiçbir işlem yapmadık. Bize devredilen Gökçen’deki malların satışı için ihaleye çıktık. Kamu İhale Kurumu’ndan izin aldık, bu işlerin bir sürü mevzuatı var, kapalı kapılar ardında gizli kapaklı işler yapmadık" dedi.

Tire’nin kendisi için her zaman ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mustafa Balbay ise "Mahalli seçimlerden önce Tayfur Başkanımızın mitingi için gelmiştim. Gelmeden önce birkaç yerin açılışı yapılır, görüşmeler yapılır diye düşünüyordum ama muazzam bir mitingle karşılaştım. Tirelilerin Başkanımıza gösterdiği sevgiyi, şahsıma göstermiş olduğu ilgiyi asla unutmadım, unutamam" diye konuştu.

Yaklaşık bir saat makamda kalan Balbay, kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e teşekkür ederek Tire’den ayrıldı.