Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi ve Türk Eğitim Gönüllüleri tarafından açılan ücretsiz yaz okulları, spor tesislerinde düzenlenen törenle kapandı

Balçova ilçesinde, çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla açılan spor okulları sona erdi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, meclis üyeleri ve yaz okuluna katılan çocukların ailelerinin katıldığı tören, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ile başladı. Yaz okuluna katılan 450 öğrenci hep birlikte halk oyunları gösterisi sergilerken, programda şarkılar ve jimnastik gösterileri de yapıldı. Başkan Çalkaya ve meclis üyeleri de öğrencilere, katılım belgelerini, hediyelerini ve birer adet Nutuk hediye etti. Bazı çocuklar etkinlikten sonra Nutuk’ları Başkan Çalkaya’ya imzalattı.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor okullarını ücretsiz yaptıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz spordan para kazanmanın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Bu sayede her yıl 6 bin çocuğumuza malzemelerin de bizim tarafımızdan karşılandığı ücretsiz spor eğitimi veriyoruz. Son dokuz yıldır yaz okullarımızı da ücretsiz yaparak onlar için eğlenceli bir tatil imkanı yaratmaya çalıştık. Siz değerli anne ve babalara da çocuklarınızı spora teşvik ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur"

Eğitimin eşit ve adaletli olması çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Çalkaya, "Kim ne yaparsa yapsın biz çocuklarımızın Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak eğitim alması için çalışacağız. Bir de çocuğun eğitim alırken, ailesinin maddi durumunun bir avantaj ve rezavantaj olmaması için çalışıyoruz. Ülkemizin tamamında bu eğitim modeli uygulanırsa ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olur" dedi. Sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade eden Başkan Çalkaya, gerçekleştirilen yaz okulu uygulamasının sosyal adaleti de sağladığını ifade ederek, "Ekonomik güçlükler nedeniyle bazı aileler çocuklarını bu ve benzeri faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden kamu kuruluşlarının çocuklarımıza bu etkinlikleri ücretsiz olarak sunması gerekiyor. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur. Aksi halde geleceğimiz felaket olur” diye aktardı.

Balçova Belediyesi, dokuz yıldır uyguladığı ücretsiz yaz okulları, Balçovalı çocukların tatillerine renk katıyor Birer aylık dönemlerle üç ayrı kurda öğrencileri kabul eden yaz okulunda çocuklar; sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, güzel sanatlar, satranç, folklör, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, ebru gibi ders ve aktivitelere katılıyor.