Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen Örgüt Öneri ve Değerlendirme Toplantısı partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın kongre öncesinde hazırladığı seçim manifestosunda yer alan iki aylık periyotlar halinde yapılacak örgüt toplantıları vaadi yerine getirilmeye devam ediyor. İlçe Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen Örgüt Öneri ve Değerlendirme Toplantısı Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

“BİZİM İÇİN FIRSAT”

Parti tüzüğünün gerektirdiği bir toplantı olmamasına karşın yönetim anlayışını iki ayda bir örgütün öneri ve taleplerine sunmayı yönetim olarak önemli bir görev saydıklarını belirten İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak “Bu toplantılar bize yol gösterici toplantılardır. Örgüte yönelik bu toplantıların sürekliliğini sağlayacağız. Bu toplantılarda örgüt konuşacak. Eksiklerimizi görmek ve tamamlamak için örgüt toplantılarımız bizim için iyi bir fırsattır.” dedi.

“ÇIKARLARIMIZ ve ÖNYARGILARIMIZDAN SIYRILMALIYIZ”

İzmir’de örneğine ilk defa rastlanan örgüt öneri ve değerlendirme toplantısında gelen birçok soruya samimiyetle yanıt veren İlçe Başkanı Başak “Bireysel çıkarlarımız ve önyargılarımızdan sıyrılmadığımız müddetçe başarılı olmamız mümkün değildir. Doksan dokuz türlü güzelliğin var ama karşındaki bir yanlışını görmek için mercekle sana bakıyor ve oradan anlam çıkarıyorsa ortak paydalarımızda nasıl buluşabiliriz? Birbirimize önyargılarla bakmak ve anlam aramak yerine toplumsal duyarlılıkların farkına varmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK GÖRÜNTÜSÜ ÇİZİLDİ

Toplantının divan kürsüsüne tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çıkarak birlik ve bütünlük görüntüsü çizen İlçe Başkanı Başak göreve geldikleri günden bu yana yönetimiyle birlikte hummalı bir şekilde çalıştıklarını belirterek “Örgütü kendine getirmek adına çeşitli düzenlemeler yaptık. Sadece sahada çalışmıyoruz. Aynı zamanda içerde bütçemizi ve faaliyetlerimizi planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz ve yeni projelerimizle hem toplumsal farkındalıklara yönelik hem de seçime yönelik çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“ONLAR İHANET İÇİNDE OLDULAR!”

Partinin temel anlayışından uzaklaşıp partiden ayrılarak farklı siyasi hareketlerin içine girenlerin ihanet içinde olduğunu ifade eden Başak “Artık Mustafa Kemal’in pratiğini sokaklara indirmemiz gerekiyor. Biz bugüne kadar ne yazık ki Mustafa Kemal anlayışının mirasını yedik ve ne yazık ki Mustafa Kemal’i tartışır konuma getirdik. Biz Mustafa Kemal’i ne kadar anladık ve onun pratiğini ne kadar uyguladık? Biz hep ötekileştirdik, ortak paydalarımızda birleşmek yerine hep ayrıştırdık. Ayrışan toplumun geldiği nokta ortadadır. Üzerimizde hep böl, parçala, yönet senaryosunu oynadılar. O nedenle ortak paydalarımızda birleşmek zorundayız. Kurtuluş Savaşı ruhunu yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Bundan 92 yıl önce Mustafa Kemal toplumun her unsurunu bir araya getirmiş. Hâlbuki şimdi bizler bir masanın etrafında bir araya gelemiyoruz. O nedenle bir kez daha söylüyorum. Konak artık eskisi gibi olmayacak. Yeniden kucaklayacak, bir araya getireceğiz.” diye konuştu.

Eski ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda birçok üyenin yanı sıra eski il başkanları ve milletvekilleri de söz alırken; ilçe yönetimi, geçen iki aylık süreçte gerçekleştirdiği eylemlerden ötürü olumlu not aldı.