Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de inşa edilen, toplam yatırım maliyeti yaklaşık 42 milyon TL olan 5 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla, Balıkesir’de Pazar günü düzenlenecek toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, Pazar günü düzenlenecek toplu açılış merasiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve bir klasik olma özelliği taşıdığı ifade edildi. Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, daha önce 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açılışı yapıldığı hatırlatıldı.

TESİSLERİ BAŞBAKAN AÇACAK

Bu yıl da toplu açılış törenlerini sürdürecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak. Törende aralarında Kiraz’ın Haliller Köyündeki göletin de bulunduğu İzmir’de inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 42 milyon TL olan 5 tesis de hizmete alınacak.

HALİLLER GÖLETİ 288 HEKTAR TARIM ARAZİSİNE SU VERECEK

Yapımına 2013 yılında başlanan Kiraz Haliller Göleti ve sulama projesinin hizmete sunulması ile birlikte toplam 288 hektar tarım arazisine su verilecek. Temelden 48 metre yüksekliğinde kil çekirdekli kum-çakıl dolgu gövdeye sahip Haliller Göleti, 1 milyon 313 bin metreküp su kapasitesi ile Haliller Deresi üzerine inşa edildi. Açılışı yapılacak bu tesisler ile İzmir’de 9 bin 640 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak.