Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle hazırlanan ’81 ilde 81 Kızılay Anaokulu’ projesi kapsamında İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılacak olan Şehit Teğmen Serdar Genç Anaokulunun temeli atıldı. Projenin fikir mimarlarından olan Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da, törene telekonferans yöntemiyle bağlandı.

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle hazırlanan ’81 ilde 81 Kızılay Anaokulu’ proje kapsamında, Torbalı ilçesinde de temel atma töreni düzenlendi. 1997 yılında Tunceli Pülümür’de şehit düşen Teğmen Serdar Genç’in adını taşıyan anaokulunun temel atma töreninde, şehidin ailesi de hazır bulundu. Torbalı adliye binası arkasında bulunan ve yapımı tamamlanan Gazi İlköğretim Okulunun bahçesinde gerçekleştirilen temel atma töreninde, projenin fikir mimarlarından olan Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da törene telekonferans yöntemiyle bağlandı.

Temel atma töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, emeği geçenlere teşekkür ederek, "İlçemizde şehidimiz Serdar Genç’in adını taşıyan bir ilköğretim okulu mevcut. Bugün temeli atılan bu anaokuluna da şehidimizin adının verilmesi çok anlamlı. Şehitlerimize çok şey borçluyuz ve onların aziz hatırasını yaşatmak için ne yapsak az. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Törene ayrıca, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaşta katıldı.