Bayraklı Belediyesi CHP Meclis Grubu, Türkiye Sakatlar Derneği’ne verdiği sözü tuttu. Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu’na 20 bin TL’yi teslim eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Söz verdiğimiz gibi, kardeşlerimize 20 bin lirayı takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra bina sahibi olmaları için başka girişimlerim olacak” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin 20 bin liralık kira borcunu Bayraklı Belediyesi CHP grubu ödedi. Bayraklı Belediyesi meclis toplantısı sonrası Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Bayraklı Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hatice Tatlı ile birlikte CHP’li meclis üyelerinin aralarında topladığı 20 bin lirayı Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu’na teslim etti. Çerçioğlu, “Hepiniz bu şehirde örnek görev insanlarısınız. Artık kira borcumuz bulunmamaktadır” dedi.

Başkan Karabağ ise CHP grubunun sözünü yerine getirdiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Dilerim ki bugün başlattığımız bu ateş daha da büyür. Bundan sonra bina sahibi olmaları için başka girişimlerim olacak. Biliyorum ki bizim bu organizasyonumuzdan sonra size telefonlar edip ‘bize niye haber vermedin’ diyenler olmuştur. Biz de tetiklemiş olduk. Burada büyük olay olduğunu insanlarımıza hissettirdik. Dilerim tapulu bir derneğiniz olur” dedi.

Bayraklı Belediyesi’nin 1 Aralık’ta gerçekleştirilen olağan meclis toplantısında Başkan Hasan Karabağ’ın önerisiyle meclis üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği’nin 20 bin liralık kira borcunu kendi aralarında para toplayarak kapatma kararı almıştı. Karabağ, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 28 gündür eylem yapan dernek üyelerini ziyaret ederek eylemlerini sonlandırmıştı.