Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. Yıkılması gündemde olan Alsancak Stadı başta olmak üzere pek çok konunun görüşüldüğü ziyarette birlikte hangi projelerin hayata geçirileceği de masaya yatırıldı. Başkan Pekdaş, kentlerin gelişebilmesi için Sivil Toplum Örgütlerine (STK) büyük iş düştüğünü dile getirerek, Konak Belediyesi olarak desteğe hazır olduklarını vurguladı.

SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLÜR

Yerel yönetimlerin en büyük yardımcıları olan STK’ların hazırlayacağı projelerle kentlerin gelişeceğini belirten Başkan Pekdaş, “Halkın yararına olan, kentleri kalkındıran, ayağı yere basan her türlü projeye destek vermeye açığız. Birlikte el ele vererek yaşadığımız yeri daha güzelleştirebilir, daha ileriye taşıyabiliriz. Sorunların üstesinden de böyle gelebiliriz” dedi.

ALSANCAK STADI YIKILMASIN

Dernek Başkanı Olcay da Alsancak Stadı’nın yıkılmaması için başlatılan mücadele verdiği destekten ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Başkan Pekdaş’ın düzenledikleri toplantıya katılmasının kendilerine güç verdiğini belirten Olcay, “Kampanyamıza destek vermeniz, toplantımıza katılmanız bizi çok mutlu etti, onurlandık, gururlandık. Bunun için çok teşekkür ederiz. Biz de sizin her zaman yanınızdayız. Konak Belediyesi ile sivil toplum kuruluşu olarak İzmir ve Konak için yapılması gereken her türlü projede biz de varız” dedi. Olcay ayrıca Alsancak esnafının sıkıntılarını gidermek adına yıllardır düzenlenen bir günlük alışveriş etkinliğinin bu yıl da sürmesi için destek istedi.