İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Gaziemir-Sarnıç Şubesi’nin düzenlediği “Geleneksel Dayanışma Gecesi’nde” konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, örgütlü toplum ve STK’ların önemine değindi, anavatana göçle gelenlerin ülkenin çimentosu olduğunu vurguladı.

BAL-GÖÇ Gaziemir-Sarnıç Şubesi tarafından Kuşadası’ndaki Adakule Otel’de düzenlenen ‘geleneksel dayanışma gecesine’ katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, örgütlü toplum ile sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Başkan Şenol, bu tür sivil toplum kuruluşlarının birlik, beraberlik ve dayanışmayı arttırdığına dikkat çekti. Kendisinin de göçmen olduğunu söyleyen Şenol, “Göçle anavatana gelen insanlarımız bu ülkenin çimentosu gibidir” dedi. “Sarnıç ve Gaziemir’de yaşayan balkan göçmeni kardeşlerimin her zaman yanındayım” diyen Şenol, örgütlü toplum için halkı sivil toplum kuruluşlarına üye olmaya davet etti.

BAL-GÖÇ Gaziemir-Sarnıç Şube Başkanı Ferdi Dereli de 5. kuruluş yılını kutladıkları derneğin yaptığı faaliyetler ve projeler hakkında bilgi sundu. Dereli, İzmir’de en güçlü ve aktif derneklerin başında geldiklerini belirtip, “Tabela derneği olmadık, başarımızın sırrı çok çalışmak ve üyelerimizle bağlarımızı sıkı sıkıya kurmaktır” dedi.

Geceye, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nursoy, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, MHP İlçe Başkanı Ümit Çınar, belediye meclis üyeleri, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyon Başkan Vekili Özcan Pehlivanoğlu,Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Fahriye Ersoy, Seydiköylüler Dernek Başkanı Hakan Süvari ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Gamze Matracı ve Balkan Orkestır, Piyanist Hüsenka ve Genç Rumeli Orkestrası da geceye Balkan ezgileriyle renk kattı.