Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes AK Parti İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği ’Bir Muharrem’ adlı etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Soylu, Menderesli vatandaşların hayallerini gerçekleştirmek için göreve geldiklerini söyledi.

Muharrem ayının gelişi nedeniyle Menderes AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından ’Bir Muharrem’ adlı etkinlik düzenlendi. Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe eşi Esra Soylu ile birlikte katılan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, kadınların yaptığı aşureden yedi, düzenlenen kermesten alış veriş yaptı.

BİRLİĞİN BERABERLİĞİN SİMGESİ

Etkinlikte konuşan Soylu, “Muharrem ayının, tarihimizde, kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Zira, Muharrem ayı hicret ayıdır, aşure ayıdır. Aynı zamanda Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kerbela, Resulümüzün ‘cennet gençlerinin efendileri’ sözüyle anlattığı, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın iki ciğerparesinden biri Hz. Hüseyin efendimizin ve 70’ten fazla müminin şehit edildiği yerdir. Muharrem, bizim için ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar; bir adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrasıdır. Muharrem ayını Hz. Hüseyin’in uğrunda canını feda ettiği hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyası ve Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz. Nitekim Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz, bu kardeşliğin en güzel örneklerinden biridir. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir. Biz de Menderes’te bu simge ile hareket ediyoruz. Bu vesile ile hepinizin Muharrem ayını kutluyorum“ diye konuştu.

"HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Belediyenin çalışmaları hakkında da kadınları bilgilendiren başkan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Menderes’e siyaset yapıp, millete yapamayacağız şeylerin sözlerini verip umutlarını çalmaya gelmedik. Biz bu milletin kurduğu hayalleri gerçekleştirmek için göreve geldik. Bizimin için siyaset ikinci, millete hizmet birinci sırada. Ana gayemiz bu. Bu gaye için gecemizi gündüzümüzü ortaya koyuyoruz. Menderesimiz ve Menderesli kardeşlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Kısa sürede önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Bundan sonrada çalışmalarımız sürecek.”