Ahmetbeyli’de mandalina bahçesindeki konteynerde zorluklarla yaşayan Özgün ailesine Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu’dan destek geldi.

Bir buçuk yıl önce dört çocukları ile birlikte yerleştikleri Ahmetbeyli’deki mandalina bahçesinde yaşam mücadelesi veren Durkadın-Mustafa Özgün çiftine Menderes Belediyesi’nden destek geldi. Belediyenin desteğinin ardından çifte ikinci mutluluğu Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu yaşattı. Esra Soylu, Özgün ailesinin çocuklarının eğitimine destek olacağının sözünü verdi.

İLK DESTEK MENDERES BELEDİYESİ’NDEN

Bir iş adamının mandalina bahçesine bakan ve bahçede bulunan konteynırda yaşamlarını zorluklar içerisinde geçiren aileye Menderes Belediyesi konteyneri yenileyerek destek oldu. Belediye iki odası bulunan 40 metrekarelik konteynırı baştan aşağı düzenleyerek, beyaz eşya ve mobilyalar ile yeniledi. Kış aylarının gelmesiyle birlikte bahçede yakılan ateşle ısınmaya çalışan aileye sobada tahsis edilerek konteynırın sıcak bir yuvaya dönüşmesi sağlanıdı.

BAŞKAN EŞİNDEN ZİYARET

Ailenin yaşadığı zorluğu öğrenen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu’da konteynere sürpriz ziyarette bulundu. Başkan eşini karşılarında gören aile ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Durkadın-Mustafa Özgün çifti ile uzun süre sohbet eden Esra Soylu, daha sonra çocuklarla keyifli vakit geçirdi. Yılbaşı öncesi gerçekleşen sürpriz ziyarette çocuklara kıyafetler hediye eden Esra Soylu’ya çocuklarda büyük ilgi gösterdi.

“ÇOCUKLAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK”

Ailenin yaşadığı durumu öğrendikten sonra kendilerini ziyaret etmek istediğini kaydeden Esra Soylu, “Belediyemiz aile için gerekli desteği sağlamış durumda. Ben de bir anne olarak özellikle çocukların durumunu görmek ve ne yapabileceğimi öğrenmek için aileyle görüşmeye gittim. Ailenin zor yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmesi beni de derinden etkiledi. Özellikle çocukların bu koşullarda büyümesi gerçekten kolay değil. Dört çocuğumuzun iyi birer geleceği olması için okuması gerekiyor. Zor şartlarda okula gitmeye çalışan minik yavrularımız için ben de ne gerekiyorsa yapacağım. Onların okuması için ne gerekiyorsa sağlanacak“ dedi.

AİLEDEN TEŞEKKÜR

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu’nun sürpriz ziyareti ile mutlu olan Özgün ailesi de, Esra Soylu’ya teşekkür etti. Baba Mustafa Özgün, “Menderes Belediyemiz zor durumda imdadımıza yetişti. Onlar sayesinde sıcak bir yuvaya kavuştuk. Allah belediye başkanımız Bülent Soylu’dan razı olsun. Eşi Esra hanımda bize sürpriz yaparak ziyaretimize geldi. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Kış aylarının zorlu şartlarında ne yapacağımızı düşündüğümüz anda sıcak bir yuvanın sahibi olduk. Durumumuz nedeniyle çocuklarımızın okul yaşantılarında sıkıntı oluyordu. Esra Hanım bizzat kendisinin çocukların eğitimiyle alakadar olacağının sözünü verdi. Kendisinin bu duyarlı davranışı beni, eşimi ve çocuklarımı çok mutlu etti“ diye konuştu.