Tüm dünyada “Friendship Force” olarak bilinen “Dostluk Derneği”nin Amerikalı üyeleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı ziyaret ettiler. Başkan Uyar misafirleri kendi dilleri ile karşıladı.

Amerika’nın Connecticut Eyaleti’nden gelen misafirleri Urla’da ağırlayan Urla Dostluk Derneği,derneğin 19 Amerikalı üyesini, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile buluşturdu. Merkezi Kanada’da olan ve dünyadaki 72 ülkede şubesi bulunanFriendship Force52 yıldır ülkeler arasında kültürel alışverişi sağlamak, dostluk gücü vasıtasıyla dünyayı keşfetmek amacıyla faaliyet göstermekte.

Ev misafirperverliği imza programı ile her yıl bir hafta merkezin belirlediği ülkeden gelen misafirleri ağırladıklarını söyleyen Urla Dostluk Derneği Başkanı Rıfkiye Üstün “Her yılın Ekim ayında derneğimizin yurtdışından gelen misafirlerini kendi evlerimizde ağırlıyor, misafirlerimizi Urla’mızın tarihi ve özel yerlerini gezdiriyoruz. Amacımız Urla’yı uluslararası düzeyde tanıtmak” dedi.

“BEN YOK, BİZ VARIZ”

Aynı zamanda Urla Dostluk Derneği’nin ilk üyelerinden olan Başkan UyarAmerikalı misafirlerin yönelttiği soruları onların dilleri ile İngilizce cevapladı. Buluşma boyunca İngilizce konuşan Başkan misafirlere Urla’yı anlattı. Amerikalı üyeler, Başkan Uyar’ın yönetim anlayışı, Türkiye ve Urla’daki eğitim anlayışı, belediye çalışmaları ile ilgili sorular sordular. Uyar İngilizce olarak “Yönetim anlayışını değiştirerek sorunları halkla birlikte çözmek istiyorum. Bu anlayışta ben yok, biz varız” dedi.

Kendi dillerinde ağırlandıklarından dolayı çok memnun olduklarını belirten misafirler, Başkan Uyar’a sıcak sohbeti için teşekkür ettiler. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine şubelerinin rozetini takan FriendshipForce’un Amerikalı üyelerine Urla’ya özgü zeytinyağı ve sabun bulunan Urla çantaları hediye etti.