Çiçeği ile ünlü Bayındır bu kez aşure kardeşliğinde buluştu. Bayındır’ın sevilen Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli, Bayındırlılar’a kendi elleriyle aşure dağıtırken, ’’Birlik ve beraberliğimiz aşure gibi olsun’’ dedi.

Muharrem ayı nedeniyle, Aşure geleneği her zaman olduğu gibi bir kez daha Bayındır’da da sürdürüldü. Bayındır Belediyesi’nin hazırlattığı kazanlar dolusu aşureler ilçe halkına Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda dağitıldı. Bayındır Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli de etkinliğe katılarak hemşehrilerine kendi elleriyle aşure ikram etti.

Muharrem Ayı’nın Kerbela Şehitleri nedeniyle, İslam Alemi’nde kutsal yas ayı olduğunu ve bu ayda pişirilen aşurelerin, tıpkı bu enfes tatlı yemeği oluşturan malzemeler gibi birlik ve beraberliği simgelediğini ifade eden Başkan Sesli, ’’Ulusal birlik ve beraberliğimiz gibi dini kardeşliğimiz de, inançlarda bazı farklı uygulamalar da olsa bizi birleştiren unsurlardır. Bu kardeşliği kimse bozamaz ve bozamayacaktır. Ulusal değerlerimize ve kutsal inançlarımıza daima sahip çıkacağız. Tüm Bayındırlılar’ın ve İslam aleminin Muharremini kutluyorum, Alevi kardeşlerimizin acılarını ise paylaşıyorum’’ dedi.

Başkan Sesli’nin elinden aşurelerini alarak afiyetle yiyen Basyındırlılar ise, ’’Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle mübarek bir ayda Başkanımızla biraraya gelerek kutlamada bulunmak bizi memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz’’ dediler.

Bayındır Belediyesi, Alavi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde de vatandaşlara aşure ikram etti.