Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir gün daha yaşandı. 3 Aralık Engelliler Günü’ne özel olarak hazırlanan programa, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu, Özgür Koçoğlu’nun şarkıları damga vurdu. Proğramı çok sayıda vatandaş izledi.

Söyledikleri şarkılarla, mutlu, samimi, doğal ve nostaljik anlar yaşatan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nda yer alan öğrencilere ve eğitmenlere, konser sonunda Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ve Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli teşekkür belgelerini verdi. Yapılan etkinliğin ardından, tüm çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, engelliler gününün önemine dikkat çekti. Başkan Sesli, tüm dünyada bu konuda ciddi insan hakları ihlalleri yapıldığının altını çizdi. Başkan Dr. Ufuk Sesli şunları dile getirdi; “1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası Engelliler Günü olarak kabul ediliyor. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenleniyor. Gönüllülüğe dayalı bu tip organizasyonlarda sizleri sadece bir günlüğüne hatırlıyoruz. Bugün her yıl farklı bir tema içerisinde sunulurken, sizi bir gün hatırlamanın utancı da umarım herkesin yüzünü kızartıyordur. Biz küçük belediyeler olarak bu tarz organizasyonlarla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Önemli olan merkezi hükümetlerin desteklediği projeleri hayata geçirebilmek. Bunun için gerekli başvuruları diplomatik ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü kısıtlı kaynaklarla bu derin yaranın çözümünü sağlamak çok zor. Ama bu insan hakları sorununa karşı bir nebze de olsun farkındalık yaratmaya çalışmak bizim en önemli görevimiz. Bunun için çalışıyoruz. Ayrıca yerelde de sizlerin hayatına dair somut çözümler sunmak için planlamalar yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.