Bayraklı Belediyesi, Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü ile işbirliği yaparak 75. Yıl, Alparslan ve Cengizhan Mahallelerinde ailelere gebe, loğusa, bebek ve çocuk sağlığı eğitimi verilmeye başlandı. Bu kapsamda yapılan ev ziyaretlerinde ebeveynlere gebelikte yapılması gerekenler, hijyen, beslenme, soğuk algınlığı ile mücadele, bebek bakımı gibi konularda bilgi veriliyor.

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü öğrencileri ile birlikte yollara düşen Bayraklı Belediyesi bu yıl da “evde sağlık eğitimi” hizmeti vermeye başladı. Bu çerçevede İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü öğrencileri, “Toplum ebeliği dersi” kapsamında araştırma görevlisi Aysun Ekşioğlu önderliğinde Bayraklı Belediyesi 75’inci yıl Mahallesi sağlık evinde bir araya gelerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK!

Saha çalışmalarında ihtiyaçlar doğrultusunda 2 ay boyunca doğum öncesi, sonrası ve gebeliğe ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Ebeler tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretleri sayesinde toplumda sağlık hizmetine erişemeyen gruplara yönelik sorunların görünür hale getirilmesi, duyarlılık ve farkındalığın artırılarak ilgili birimlere yönlendirilmesi amaçlanıyor. Yetkililer Bayraklı Belediyesi tarafından gebelere ve annelere verilen sağlık eğitimlerinin güçlenerek, devam edeceğini ifade ederek, ailelerin de bu hizmeti almaktan memnun olduğunu söyledi.

VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞINI DA DÜŞÜNÜYORUZ

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmetleri ara vermeden devam ettiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak vatandaşımızın sağlını da düşünüyoruz. Ege Üniversitesi ile önemli bir hizmetin altına imza atıyoruz. Ailelerimizi evlerinde ziyaret ederek onlara çeşitli konularda sağlık eğitimi veriyoruz. Bu ziyaretlerde insanımız bilmediklerini öğreniyor. Yanlış yaptığı bir konuyu bu sayede düzeltiyor. Bu projenin hemşerilerimiz tarafından ilgi görmesi ise bizi mutlu ediyor ” dedi.