İzmir’in Bayraklı’da ilçesinde, elektrik kontağından çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen acılı ailenin yardımına Bayraklı Belediyesi koştu.

Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içinde yardıma muhtaç ailelere imkanlar dahilinde desteklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan yangında evi kullanılmaz hale gelen Mustafa-Gamze Tetik çiftinin yardımına Bayraklı Belediyesi yetişti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, evin badana ve boyasını yaparken, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından da aileye eşya, gıda ve giysi yardımında bulunuldu. Aileye ayrıca nakdi destek de sağlandı. Hurdacılık yapan babaya bir kargo şirketinde de iş bulundu. Bayraklı Belediyesi’nin desteği ile ayakta durduklarını belirten Mustafa Tetik, yaşadıklarını talihsiz olayı şöyle anlattı: "Bayraklı Cengizhan Mahallesi 1620/33 sokakta kiracı olarak yaşıyoruz. Geçimimizi hurdacılık yaparak kazanıyorum. Eşim ve iki çocuğumuzla alışverişe çıkmıştık. Biz evde yokken yangın çıkmış. Komşularımızın fark edip, itfaiyeye haber vermesiyle yangın söndürülmüş ve biz de eve geldiğimizde ev tamamen kül olmuştu. Sevindiren olay evde kimsenin olmayışıydı. O nedenle ne çocuklarımız ne de biz zarar gördük. Ancak evde bulunan her şeyimizi kaybettik. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında tüm eşyalarımız kullanılamaz hale geldi ve çaresiz kaldık. Yatacak yerimiz de yoktu. Bayraklı Belediyesi’ne başvurdum ve hemen ekipler harekete geçerek, eve gelip inceleme yaptılar. Evimizi boyayıp, badanasını tamamladılar. Tüm gerekli eşya, kıyafet hatta çocuklarımıza oyuncak yardımında bile bulundular. Bin liralık nakdi yardım da yapıldı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz. Son olarak bir kargo şirketinde bana iş bulundu. Artık sigortalı olarak çalışıp, ailemin geçimini daha güzel sağlayabileceğim ve hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz."

“HERKESİN BELEDİYESİYİZ”

Bayraklı’da yaşayan ve ihtiyacı olan herkese eşit mesafede olarak, imkanlar dahilinde gerekli tüm desteklerin sağlandığını ve göreve geldiğinden bu yana bu uygulamanın düzenli olarak devam ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, “Biz herkesin belediyesiyiz. ’İnsanın girdiği her yere belediye hizmeti de girecek’ parolasıyla, ayrım yapmadan çalışıyoruz. Dolayısıyla ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine de elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz. Onların acılarını paylaşarak, destek olup, mutlu edebiliyorsak, bu bize yetiyor” diye konuştu.