Bayraklı Belediyesi, park ve bahçelerinde su ve enerji israfını önlemek için toprak altı damla sulama sistemine geçti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kurulduğumuz günden bu yana ilçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Damla sulama sistemi ile de önemli bir tasarruf sağlayacağız” dedi.

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçede bulunan park ve bahçelerde damlama sulama sistemi uygulamasını hayata geçirmeye başladı. Sistem ilk olarak Osmangazi Mahallesinde yapımı devam eden Emin Balım Parkı ile 75. Yıl Mahallesindeki Teras Park’ta uygulanmaya başlandı. Her iki parka toplam 2 bin 200 metre damlama sulama şebekesi döşedi. Bu sistem sayesinde hem enerji hem de su tasarrufu sağlanacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, damla sulama sisteminin zaman içerisinde tüm parkalarda faaliyete geçirileceğini belirtti.

YENİ PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR KAZANDIRIYORUZ

Bayraklı belediye Başkanı Hasan Karabağ damlama sulama sisteminin önemine dikkat çekerek, “Kurulduğumuz günden bu yana ilçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Bu konuda oldukça başarılı işlerini altına imza attık. Parklarımızda damla sulama sistemine geçtik. Yeni parklarımızda bunu uyguluyoruz. Önümüzdeki süreçte sayıyı daha da artıracağız. Bu sistem sayesinde önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlamış olacağız” dedi.