Bayraklı Belediyesi ilçe sınırları içinde yapımı gerçekleştirilecek inşaatlar için istenen yapı ruhsatını bundan böyle yıkım yapılacak binalar için de talep edecek. Bu uygulama ile binaların güvenli bir şekilde yıkılmaları sağlanacak. Bayraklı’da afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında başlatılan uygulama neticesinde bundan böyle deprem riski olan yapıların yıkımı için, “yıkım ruhsatı” istenecek.

RİSKLER ORTADAN KALDIRILIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Bayraklı Belediyesi yapı-ruhsat birimi yetkilileri, uygulamayı şöyle anlattı:

“Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne yapılan başvurularda vatandaşlar evlerinin dayanıklı olup, olmadığını tespit ettiriyor. Bina sağlam değilse, düzenlenen rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandıktan sonra belediye tapu-ruhsat birimine gönderiliyor. Bu rapor belediye tarafından 15 gün içerisinde kat maliklerine iletiliyor. 60 gün içerisinde de yıkım yapmaları gerektiği tebliğ ediliyor. Yıkım için yine belediyeye başvurularak ücretsiz yapı yıkım ruhsatı almaları gerektiği belirtiliyor. Yıkım sırasında kamuya ait kaldırımların, cadde veya sokaktaki tedbirlerin alınması, can güvenliğinin sağlanması, elektrik ve su hatlarının kesilmesi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Tüm risk unsurları giderildikten sonra yıkım işlemi gerçekleştiriliyor”

BİNALAR ARTIK DAHA GÜVENLİ YIKILACAK

Uygulama ile binaların artık daha güvenli şekilde yıkımlarının gerçekleştirileceğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kanun kapsamında belediyeler tarafından verilecek ücretsiz yıkım ruhsatı ile yıkımda tüm tedbirler alınmış, can güvenliği sağlanmış ve tüm risk unsurları ortadan kaldırılmış olacak” dedi.