Bayraklı Belediyesi’nin açtığı kurslardan kimi zaman anne, babalar kimi zaman ise çocuklar yararlanıyor. Özellikle çocukların sosyalleşmesi ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için açılan kurslar ise yoğun ilgi görüyor. Smyra çocukları ritim grubu da bunlarda biri. Yaşları 7 ile 10 arasında değişen çocuklar; grup uyumunu yakalamak, kendilerini ifade etmek, müzik algılarını geliştirmek için bir araya geldi. Önümüzdeki günlerde yeteneklerini sergilemeye hazırlanan çocuklar, kendi mahallerinde düzenleyecekleri etkinliklerde hünerlerini sergileyecek.

Bayraklı Belediyesi açtığı kurslar çocukların yeteneklerini ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyor. Onur Mahallesi’ndeki Amfi Tiyatro’da yaratıcı drama kursuna katılan, yaşları 7 ile 10 arasında değişen çocuklar aldıkları eğitim sayesinde hem grup uyumu yakalıyor hem de kendilerini daha rahat ifade edebiliyor.

KARAGÖZ-HACİVAT KULÜBÜ

Öğretmen Asya Işık öncülüğünde çocuklar kendi içlerinde Karagöz-Hacivat Kulübü kurdu. Beyaz perdenin arkasına geçen çocuklar, Karagöz-Hacivat aracılığıyla ailelerine ifade etmeye çekindikleri konuları buradan dile getiriyor. Çocuklar, Karagöz-Hacivat’ın geleneksel repliklerini aktardıktan sonra ilerleyen bölümlerde tamamen doğaçlama ilerliyorlar. Perde arkasından daha önce söyleyemediklerini buradan dile getiriyor.

SMYRA ÇOCUKLARI RİTM GRUBU

Kurstaki aynı çocuklar Smyra Çocukları Ritim Grubu adı altında bir araya geldi. Asmalı davul, zil, darbuka çalan çocuklar burada grup uyumunu yakalayarak, müzik algılarını geliştiriyorlar. Çocukların bu eğitimi tamamlandığında, kendi mahallerinde mini bir gösteri sunacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çocuklara yönelik farklı kurslar açtıklarını ve bunlara yoğun ilginin olduğunu belirterek, “Açtığımız kurslar sayesinde çocuklarımızın yetenekleri ortaya çıkıyor. Ailelerimiz evlatlarını gönül rahatlığı ile bizlere teslim ediyor. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Tüm çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.