Bayraklı Belediyesi, 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ gereğince üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi. İş güvenliği uzmanları, işyeri hekimi ve farklı birimlerden çalışanların katılımıyla risk değerlendirme ekibi kurarak çalışmalarına başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, risk analizleri yaparak, acil durum eylem planları hazırlandı. İş sağlığı ve güvenliği kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “Kimsenin kılına dahi zarar gelmemesi için tedbirlerimizi arttıracağız” dedi.

İş güvenliğinin çokça tartışıldığı şu günlerde Bayraklı Belediyesi bu konuda tüm önlemlerini alıp eksiklerini giderdi. Belediye bünyesinde iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimi ve farklı birimlerden çalışanların katılımıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturuldu. Kolları sıvayan kurul ilk iş olarak Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik, Destek Hizmetleri ve Sağlık İşleri Müdürlüğü gibi teknik müdürlükler ile büro işlerinin yapıldığı diğer müdürlüklerin hizmet verdikleri binalarda risk analizleri yaparak acil durum eylem planları hazırladı. Yapılan risk analizleri ile çalışma alanlarında tehlike oluşturan durumlar tespit edildi. Ayrıca güvenli bir çalışma ortamı yaratmak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçebilmek, çalışanların sağlık ve güvenliklerini korumak adına alınabilecek tüm tedbirler belirlendi. Öncelikli risklerden başlanarak sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara başlandı.

ÇALIŞANLARA EĞİTİM VERİLDİ

Kurulun yaptığı incelemeler sonrası hizmet binaları ve diğer çalışma alanlarındaki yangın söndürücü ekipmanları kontrol edilerek eksik ve yetersiz olanlar tamamlandı. Kişisel koruyucu donanımlar temin edilerek çalışanlara teslim edildi. Donanımların önemi ve kullanımı konusuna çalışanlara eğitim de verildi. Yapılan iş planına göre, kullanılan tüm iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden hizmet alınarak, elektrik tesisatı ve topraklama tesisatının kontrolleri Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yapılarak uygunluk raporları hazırlanacağı bildirildi.

EĞİTİMLER SÜRECEK

İş sağlığı ve güvenliği kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmek, çalışanları bilgilendirmek ve farkındalıkları arttırmak adına çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin tamamlandığın belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yapılan eğitim planları dahilinde öncelikle teknik birimlerde çalışanlar olmak üzere, tüm birimlerdeki çalışanlara, iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimi tarafından eğitimler verilmeye devam edilecek. Benim de üzerinde önemle durduğum bir konu. Kimsenin kılına dahi zarar gelmemesi için bu tedbirleri belediye olarak almaya devam edeceğiz” dedi.