Dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin 13’üncü, İzmir’in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama, Anadolu’nun en büyük ve en prestijli yapı fuarı niteliğini taşıyan Antalya YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı’ndaki yerini aldı.

Tarihi kentlerin yerel yönetimleri ile koruma sektörü temsilcileri için önemli bir buluşma noktası olan YAPEX’te kurulan Bergama Belediyesi standı, daha ilk andan katılımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi’nde görevli uzmanlar, dört gün sürecek fuar boyunca, gerek Türkiye’nin dört bir yanından gerekse yurtdışından gelen profesyonellere Bergama’da gerçekleştirilen restorasyon ve koruma projelerini sunacak. Aynı zamanda, katılımcılara Bergama’daki kültür turizmi ve fırsatları da tanıtılacak.

Fuarın ikinci gününden itibaren Bergama Belediyesi standında Bergama’yı bizzat temsil edecek olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama, 22 Haziran 2014’te UNESCO kalıcı listesine alındı. Böylece hem Türkiye hem de ilçemiz için yeni bir heyecan başladı. Tarihi mirası ve kültürel zenginliğiyle evrensel bir değere sahip olan Bergama, turizm açısından önemli bir ivme yakaladı. Biz de Bergama Belediyesi olarak bu ivmeyi yükseltmek için adımlar atmaya devam ediyoruz. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlar, çalışmalarımızın en önemli parçası” diye konuştu.

Mimarlar Odası, İçmimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın da desteklediği Antalya Expo Center’daki YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı 16 Kasım’da sona eriyor. YAPEX’in ardından Bergama’yı yoğun bir fuar takvimi bekliyor. Bergama Belediyesi’nin sırasıyla 4 - 7 Aralık tarihleri arasında İzmir’de Travel Turkey Turizm Fuarı’na, 14 - 18 2015 tarihleri arasında Hollanda UTRECH Turizm Fuarı’na, 22 - 25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da EMİTT Fuarı’na, 4 - 8 Mart 2015 tarihleri arasında ise ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılması öngörülüyor.