Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne çıkma hedefinde olan Bornova Becker Spor, final grubunda oynadığı 5. maçta Çankaya Üniversitesini 63-48’lik skorla mağlup etti.

OGM Orman Gençlik ve Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımlarına karşı üst üste aldığı iki mağlubiyet sonrasında hızlı toparlanan Bornova Becker Spor, Süper Lig hedefinden vazgeçmediğini Çankaya Üniversitesi maçında gösterdi. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü elinde tutan Bornova Becker Spor, ilk periyodu 15-8, ikinci periyodu 32-26, üçüncü periyodu 54-39 ve son periyodu da 63-48 önde kapatarak maçın galibi oldu. Maçın istatistiki verilerine bakıldığında, Chanita Marie Jordan 16 sayı 5 ribaund 2 blok ile oynarken, Gülşah Duman 11 sayı 2 ribaund 3 asist, İlsuDarıcıoğlu 10 sayı 7 asist, Bahar Yapar 9 sayı 3 ribaund ve kaptan Nazlı Güler ise 8 sayı 11 ribaund ile maçı tamamladı.

"Süper Lig biletini almak istiyoruz"

Maç sonu açıklama yapan Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Murat Alkaş, “Bizim açımızdan zor bir maçtı. Kadro derinliğimizin azlığı ve maçın hemen başında Esra’nın kaburgasının kırılmasıyla bir kişi daha eksildik. Fakat oyuncularım gerçekten çok büyük karakter koydular sahaya. İyi mücadele ettiler. Çankaya’da gerçekten çok iyi bir takım. Çok iyi bir kadro. Final Four’a gelmesi de bunun ispatıdır sonuçta. Bugün Esra’nın sakatlanmasından sonra maç bizim için psikolojik savaşa döndü. Çünkü daha dar rotasyonda daha az oyuncuyla daha çok oynamak durumunda kaldık ama sonuçta kazandık. Hala Süper Lig’e çıkma şansımız devam ediyor. Bir tane 40 dakikamız kaldı. O maçı da kazanıp Süper Lig biletini almak istiyoruz” diye konuştu.

Çankaya Üniversitesi Baş Antrenörü Çağrı Özek ise, “Rakibimizi tebrik ederim. Hak ettiler tabii ki kazanmayı. Biz de kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.