Kısa bir süre önce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Bornova Belediyesi’nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte hayata geçirdiği ’Lider Kadın Eğitimi’nde yeni dönem başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amaçlarının kadınların daha üretken, etkin ve özgür olduğu bir kent yaratmak olduğunu söyledi

Bornova Belediyesi’nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte düzenlediği “Lider Kadın Eğitimi” Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezi’nde başladı. Eğitimin ilk gününde, Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmet, çalışma ve yatırımları anlatıldı. Bugüne kadar 300’ü aşkın mezun veren Lider Kadın Eğitimi’nde ‘Kadına Yönelik Şiddet’, ‘Tacizden Korunma’, ‘Öfke Kontrolü’, ‘Kanser ve Aile Planlaması’ gibi konularda dersler veriliyor. Dersler, günde iki saat olmak üzere toplam 20 saat sürüyor. Devam zorunluluğu olan eğitimi tamamlayan Lider kadınlar sertifika alıyor, önce ailelerine sonra da çevrelerine yardımcı oluyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kısa bir süre önce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını hatırlatarak, "Kadınlarımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza, dolayısıyla da böylesi eğitimlere ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız kadınların daha üretken, etkin ve özgür olduğu bir kent kurmak" dedi.