Bornova Belediyesi, yeni hizmet binasının projelendirilmesinde mimarlık öğrencilerinin fikirlerinden de yararlanacak. Tüm birimlerin tek çatı altında toplanması ve vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet verilebilmesi amacıyla yapılacak bina için Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri onlarca proje çizdi. Yeni hizmet binası fikirlerini proje dersi kapsamında çizim ve maketlere dönüştüren öğrenciler, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı jüride geçer not almak için ter döktü. Başkan Atila, her alanda gençlerin yenilikçi fikirlerinden yararlanmak istediklerini söyleyerek, “Yeni binamızın yapımında da mimarlık öğrencilerinin katkıları olacak” dedi

Bornova’da, tüm belediye birimlerini tek çatı altında toplayarak vatandaşa verilen hizmetin kalitesini ve hızını arttırmak amacıyla yapılması düşünülen yeni hizmet binası için genç mimar adaylarının fikirleri alınıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bornova’nın ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir hizmet binası tasarlamak için başladıkları çalışmaları tamamladı.

Öğrenciler, proje dersi kapsamında hazırladıkları yeni hizmet binası projelerini, aynı zamanda Yüksek Mimar olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da yer aldığı jüriye sundu. Eğitim döneminin başında yeni hizmet binası üzerinde çalışmaya başlayan öğrenciler, geçtiğimiz ay vize jürisinde şekillendirdikleri bina projelerini birbirinden yaratıcı çözümlerle geliştirdiler.

Öğrencilerin yeni hizmet binasına ilişkin oldukça etkileyici yaklaşımlar geliştirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Öncelikle Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin öğretim üyelerine ve öğrencilerine Bornovalılar adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar göreve geldiğimizde söylediğimiz ‘ortak akıl’ ilkesinden hiç şaşmadık. Yeni hizmet binamızı şekillendirirken öğrencilerimizin yaklaşımlarını ve çözümlerini almamız da bu ilkemizin hayat bulmuş halidir” dedi.

Herkesin kullanacağı ve yıllarca hizmet verecek bir binanın bütün yönleriyle düşünülmüş olması, en küçük ayrıntının bile konunun bütün tarafları ve uzmanlarıyla tartışılmasını gerektirdiğini ifade eden Başkan Atila, “Bu doğrultuda öğrencilerimizin projelerini önümüzdeki aylarda sergileyip halkımızın da fikirlerini alacağız. Son aşamada yeni hizmet binası projesi oluşturulurken herkesin fikri ve katkısı alınmış olacak” dedi.