Geleceğe yapılacak en önemli yatırımın çocuklara ve eğitime yapılan yatırım olduğunu her fırsatta dile getiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçede bir ilki daha gerçekleştirdi. Piriştina, Yedilgöller’de Kitap Kafe ve Mini Sahaflar Sokağı’nın açılışını hemşehrileri ile birlikte yaptı.

Açılış töreninde konuşan Çağdaş Mahalle Muhtarı Aydın Kocabaş, “5 yıldır böyle bir yatırımın mahallemde hayata geçmesi için büyük çaba harcadım. Fakat hiç bir sonuca ulaşamadım. Böyle bir yatırımı mahalleme kazandıran Buca Belediye Başkanım Levent Piriştina’ya şahsım ve mahalle halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘Okumak bize iyi gelecek’ sloganıyla yola çıkarak hayata geçirdiği Kitap Kafe ve Mini Sahaflar Sokağı’nın açılışında konuşan Başkan Levent Piriştina, “Her açılış önemlidir. Harcanmış bir emek ve bir para vardır. Fakat eğitim, çocuklarımız, ülkemizin geleceği ve aydınlık Türkiye için yapılan yatırımlar bizim en önemli yatırımlarımızdır” dedi. ‘Yapmak bizden sahip çıkmak sizden’ diyerek hemşehrilerine seslenen Başkan Piriştina, konuşmasına şöyle devam etti:” Kim hangi açıdan, hangi siyesi pencereden, hangi siyasi görüşten bakarsa baksın ülkemizin içinde bulunduğu sorunların temeli eğitimden ve okumamaktan geçmektedir. Dolayısıyla yerel yönetimler vatandaşların yollarını, kaldırımlarını, yaşam alanlarını oluştururken mutlaka onları okumaya teşvik etmelidir.

Okumayı daha cazip hale getirerek ülkemizin kazançlı çıkması için çabalayan bir yönetim anlayışımız var. Tam bu bağlamda vatandaşlarımızın eğlenmek, dinlenmek ve huzurlu zaman geçirmek için tasarlanmış, Buca’nın geleceğine yapılmış bir yatırım gerçekleştirdik. İnsanlarımız sabah 10’dan akşam 10’a kadar kitaplar okuyacaklar ve kitap bağışlayacaklar. Burada dünyayı dinleyecek, bilgi alacaklar. Kentle ilgili, dünyayla ilgili ekonomi ve dış politika ilgili bir şey söylediğimiz zaman ‘hayır! biz okuduk biliyoruz’ diyerek onları yönetenleri sorgulayacak hale gelecekler. Bu yatırımı yaptıktan sonra en büyük iş sizlere düşecek. Burayı yaşatmak, buraya kitaplar bağışlamak, çocukları buraya gelmeye ikna etmek, sizlerin elinde. Bizim hedefimiz ilk etapta 10 bin kitap ve umuyorum ki en kısa sürede 25 bin kitap hedefimize ulaşacağız. Büyükşehir Belediyemizden de müjdeli bir haber geldi. Yüklü bir kitap desteği verecekler. Yapmak bizden sahip çıkmak sizden. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış konuşmalarının ardından Başkan Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Ak Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan ve Çağdaş Mahalle Muhtarı Aydın Kocabaş ile birlikte Kitap Kafe ve Sahaflar Sokağı’nın açılış kurdelesini kesti. Kitap Kafe ve Sahaflar Sokağı’nı hemşehrileri birlikte gezen Piriştina satın aldığı 5 kitabı Kitap Kafe’ye bağışladı.