İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde 20 yatak kapasiteli Açık Psikiyatri Kliniği hizmete girdi. Açılış, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Kurtuluş, Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Gökhan Afacan, hastane idarecileri ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Gökhan Afacan, hizmete giren Psikiyatri Kliğinin, hastaların tedavisi ve ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesi için tüm donanıma sahip olduğunu dile getirdi. Ardından konuşmalarını yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı olan birçok hastanede olduğu gibi Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde de halka daha iyi hizmet verebilmek için yapılan bu tarz yeniliklerin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Törene katılan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise, böylesine başarılı işlerin yapılmasından dolayı Kamu Hastane Birlikleri ve hastane yönetimini kutlarken açılışta bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sait, konuşmasında özellikle lise öğrencilerinin madde bağımlılığı gibi önemli bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, bu konuda başta aileler olmak üzere hepimiz dikkatli olmamız gerekiyor, dedi. Sait, önümüzdeki günlerde İzmir’de, madde bağımlılığı ile ilgili olarak Milli Eğitim, Emniyet müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve kantinciler odasının katılacağı bir çalıştay yapacaklarını söyledi. ’’Gençlerimiz bizim göz nurumuz’’ diyen Sait, Buca’da çocuk psikiyatri ve madde bağımlılığı ile ilgili bölümlerin de açılacağı müjdesini verdi.

Üniversite yıllarında Satranç şampiyonu olduğu bilinen Sait, klinikte yer alan satranç tahtasının yanlış dizildiğini görünce, ’’Anlaşılan arkadaşlar satranç tahtasında dama oynamışlar’’ diye takılarak taşları doğru şekilde yerleştirdi. Modern donanımı ile göz dolduran Buca Psikiyatri Kliniğinde hastalar için her türlü güvenlik önemleri alınarak konfor ön planda tutuldu. Klinikte bayan ve erkek hastalar için modern dizaynda müstakil WC ve banyoları, geniş çift kişilik hasta odaları, klinik mutfağı, uğraşı saatlerini değerlendirebilecekleri hobi odası, doktor odası, görüşme odası, TV seyredebilecekleri ev ortamı sıcaklığını aratmayacak şekilde dizayn edilen ana salon ve iki kişilik gözlem odası ile hizmet vermeye başladı.