Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yüzme sporunu Buca’da yaşayan tüm engelli çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla ’Özel Sporcular Yüzme Şenliği’ düzenliyor.

Buca Belediyesi, engelli çocuklara verdiği desteği çeşitli projelerle sürdürüyor. Gençlik ve Spor Kulübü de, yüzme sporunu engelli çocuklara tanıtmak maksadıyla ’yüzme şenliği’ düzenleyecek. 8-15 yaş grubu arasındaki özel çocukların katılacağı yüzme şenliği, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda 19 Aralık Cuma günü saat 11.00’de başlayacak.

Buca’da yaşayan engelli vatandaşların sporla hayata bağlanabilmeleri için çeşitli projeler yürüttüklerini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Belediye Gençlik Spor Kulübü bünyesinde ampute futbol, engelli badminton, engelli tenis ve tekerlekli sandalye basketbolu spor branşlarını kurduk. Özel çocukların sosyalleşmesi, öz güven kazanabilmesi ve fiziksel gelişimlerini tamamlamasına yardımcı olmak amacıyla ’Özel Sporcular Yüzme Şenliği’ düzenliyoruz. Tüm engelli kardeşlerimizi bu şenliğe davet ediyoruz" dedi.

Şenliğe katılmak isteyen kurum ve ailelerin, 0543 597 05 85 veya 0554 884 43 67 telefon numaralarını arayarak kayıt yaptırabileceği bildirildi.