Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 76. ölüm yıl dönümünde Buca’da düzenlenen törende saygı ile anıldı.

Buca Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen Atatürk’ü Anma törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Bucalı katıldı. Tören, Başkan Piriştina, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’de ise sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu. Tören İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, törenin ardından Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve Ulaştırma Kıdemli Albay Cem Örkmen ile birlikte Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma etkinliğine katıldı. Törende, Buca Betontaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin orotoryo gösterisi ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Piriştina, bir hafta önce hayatını kaybeden çalışma arkadaşları, Duygu Demirci ve Süleyman Akın anısına da belediye hizmet binası önünde lokma döktürdü.