Kaynaklar’da ormanlık alana kil ocağı yapmak isteyen firmanın Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal’ın, bir internet haber portalına projeden vazgeçtiklerini açıklaması, ilçede sevinçle karşılandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Direnen tüm doğaseverlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yöre halkının ve Buca Kent Konseyi’nin tepki eylemlerine destek veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, firmanın kararını mutlulukla karşıladıklarını ifade etti. Açıklama üzerine halkın direnişinin sonuç verdiğini, haklı tepkisini ortaya koyduğunu belirten Piriştina, “Biz Buca Belediyesi olarak kil ocağının karşısındaydık ve eylemlerle yapımına karşı koyan yöre halkı, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının yanında olduk. Belediye olarak zaten ormanlık bir alanın yok edilmesine asla göz yummayız. Bundan sonra da yummayacağız. Bu süreçte başta Kaynaklar Muhtarlığı ve Buca Kent Konseyi olmak üzere karşı çıkan tüm dernek, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buca’nın özellikle çevre için kenetlenmesi bizi çok mutlu etmiştir” diye konuştu.

Öte yandan iptal kararına rağmen firmanın 25 Aralık tarihinde ÇED Raporu ile ilgili Buca Altıneller Düğün Salonu’nda önceden yapmayı planladığı toplantıya Kent Konseyi ile birlikte katılacaklarını ve tepki göstereceklerini belirten Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen, “Toplantıya gelmeseler de biz oraya giderek tepkimizi ortaya koyacağız. Eğer gerçekten kil ocağından vazgeçtilerse yerinde bir karar olmuş. Keşke bu kadar uğraşmasaydık. Geç de olsa çevreye zarar vereceklerinin farkına varmışlar” şeklinde konuştu. Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Suatoğlu Balcılar da, “Kent Konseyi olarak ÇED toplantısının olacağı yerde yerimizi alacağız. İptal kararının doğru olup olmadığını görmek için orada olmalıyız. Kitlenin direncini kırmak için yapıyor olabilirler. Önemli olan toplantı yer ve saatinde orada olmamızdır. Toplantının yapılmaması halinde yapılmadığına yönelik tutanak tutmamızdır” dedi.