Buca Belediyesi, ilkini geçtiğimiz günlerde Pırlanta Merkezi (PM) adıyla Şirinyer’de hizmete açtığı okul öncesi bakım ve eğitim merkezlerinin sayısını, Çamlıkule ve Gediz Sevgi Yolu’na kurduğu iki yeni merkezle birlikte üçe çıkardı.

Buca Belediyesi, Çamlıkule ve Gediz Sevgi Yolu’na kurduğu iki yeni pırlanta merkezi ile pırlanta merkezleri sayısını üçe çıkardı. Bucalıların 3-6 yaş arası çocuklarını, sinema, tiyatro, alışveriş, kuaför ve benzeri yerlere gittiklerinde üç saat süreyle ücretsiz bırakabildikleri merkezin Gediz Sevgi Yolu’ndaki açılışına katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Buca’da insan odaklı belediyecilik yapılıyor” dedi.

BUCALILAR ÇOK SEVDİ

Gediz Sevgi Yolu’nda yağışlı havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde ilk olarak konuşan İnönü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Meçu, mahallesine kurulan pırlanta merkezi için Buca Belediyesi ve Başkan Levent Piriştina’ya teşekkür etti. Buca halkının pırlanta merkezlerini çok sevdiğini belirten Başkan Levent Piriştina, “İşte bu CHP’nin PM’sinden sonra Buca’nın PM’si, bizim PM’miz biraz farklı. Pırlanta merkezi. Çocuklarınızı, pırlantalarınızı bize emanet edin. Siz de hayata katılın, kendinize zaman ayırın istedik. Bu projede iki amaç var. Aileleri hayata katmak, onlar sokaklarda iken, tiyatroya, sinemaya giderken biz de çocuklarına bakacağız. Pırlantalar bu merkezde eğitim alacaklar, kaliteli zaman geçirecekler. Bu merkezlerden Akıncılar, Betontaş, Yeşilbağlar ve Buca Koop mahallelerine dört adet daha açacağız. Tabi ki binalar yapacağız, parklar bahçeler de açacağız. Fakat biz, ‘CHP farkını ancak insana dokunan projelerle gösterebiliriz’ düşüncesindeyiz” diye konuştu.

“BÖLGEYE YAYILSIN”

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, “Belediyelerin asli görevi sadece asfalt, park yapmak değildir. İnsana dokunmaktır. Bugün burada başkanın başlattığı bu proje umut ederim bölgemizin tamamına yayılır. İnsanların çocuklarını rahatlıkla teslim edebileceği en güvenli yerdir. Belediye başkanlarımızı kutuluyor, tüm mahallelerde yapmalarını diliyorum. Çok güzel isim bulmuşlar; pırlanta. Tabi vergisi olan pırlantayı değil, geleceğimiz olan pırlantayı kast etmişlerdir” diye konuştu.

“EĞİTİM DEĞİL TÜRGEV ŞURASI”

Konuşmasında eğitim şurasını sert sözlerle eleştiren Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözde Milli Eğitim Şurası gibi lanse edilse de o bir TÜRGEV şurasıydı. Hala bu coğrafyada cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan İzmir’in bu kararları kabul etmesi mümkün değildir. Çağ dışı kararlardır. Hele Milli Eğitim Bakanı’nın, bu kararların altına imza atmayacağına inanıyoruz. Bakan dünkü açıklamalarında ‘olmaması gerekir’ dedi. Bu çağ dışı Milli Eğitim Şurası’nı tarihin çöp tenekesine atmak İzmirlilerin ve tüm CHP’lilerin en büyük görevi olacaktır. Eğitim ve sağlık iktidar tarafından prangalar altına alınmıştır. Bir başka tehlike de belediyeler için kapıda. CHP ve tüm siyasi partilerin hedefi daha çok yerelleşme olmuştur. Dünyada da böyle ama yereli bekleyen bir başka tehlike de şu; yeni bir bakanlık ile belediyelerin yetkilerinin tamamını bir bakanlığa devretmeye çalışıyorlar. Seçilmiş belediye başkanlarının baypas edilmesi için yeni bir yasa dayatılmak isteniyor.”

Sokak Sanatları Atölyesi Sanatçıları’nın şovları ve FOMGED Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisinin de gerçekleştiği açılış törenine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in yanı sıra CHP Parti Meclisi (PM) Üyeleri Aytun Çıray, Elfin Tataroğlu ve İrfan Önal ile CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, CHP İl Başkanlığı Yöneticileri, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.