Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği dönüşümün uygulama projeleri için 8 Aralık’ta ihaleye çıkıyor.

Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere projesi için uygulama proje ihalesine çıkıyor. Bugüne kadar bölge halkını bilgilendirme ve uzlaşma görüşmelerine büyük ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 konut ya da ticari yapıyı kapsayan tüm altyapı ve üstyapı uygulama projelerinin hazırlanması için 8 Aralık 2014’de ihale gerçekleştirecek.

İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan ön projede; 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare alan da sosyal donatı alanı olarak ayrıldı. Alandaki tüm çalışmalar tamamlandı.

Bir yandan da Uzundere İletişim Merkezi’nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarla “Konut / İş yeri sözleşmesi” imzalamaya devam ediyor. Yasa gereği dönüşüm alanından konut/işyeri teklif edilemeyen hak sahiplerine ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere Toplu konutlarından konut tahsis işlemleri yapılıyor.