Çeşme, vefatının yıldönümünde Atatürk’ü, sevdiği eserlerle anacak. Aya Haralambos’ta düzenlenecek konserde, Sarı Zeybek’ten Vardar Ovası’na kadar 19 eser yeniden hayat bulacak.

Çeşme, vefatının 76’ncı yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü sabah ve akşam düzenlenen etkinliklerle anacak. Sabah saatlerinde Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılmasıyla başlayan anma programı, 08.00’de Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam edecek. Burada gerçekleşen resmi törenin ardından Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi’nde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak; Atatürk konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödülleri dağıtılacak, öğrenci gösterileri ve Atatürk Oratoryosu sunulacak.

Anma programı akşam Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği konserle sürecek. Büyük önderin sevdiği Türk halk müziği ve sanat müziği eserlerinin seslendireceği konseri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Şef Burhan Kul yönetimindeki Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu seslendirecek. Gecede repertuardaki her eserin, Atatürk’le olan hikayesine de yer verilecek, Mustafa Kemal’in okunan şarkı hakkındaki yorumu ve anılarından da alıntılar gerçekleştirilecek.

Alişimin Kaşları Kara, Cana Rakibi Handan Edersin, İzmir’in Kavakları, Sarı Zeybek, Vardar Ovası ve Yanık Ömer gibi Atatürk’ün sevdiği 19 eserin seslendireceği gecenin kapanışı Pencere Açıldı Bilal Oğlan isimli Rumeli türküsü ile yapılacak. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde 10 Kasım akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek etkinliğin halkın katılımına açık ve ücretsiz olduğunu vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü andığımız bu anlamlı geceye herkesi bekliyoruz" diye konuştu.