20 yıldır Ege’yi yeşille donatan Ege Orman Vakfı, orman ağaçlandırmalarının yanı sıra Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile otoyol kenarı ağaçlandırmalarına da devam ediyor. İzmir-Çeşme otobanında 7 ayrı parselde tamamlanmak üzere olan ağaçlandırma çalışmalarına doğaseverler büyük ilgi gösterdi. Doğaseverlerden gelen yoğun talepler üzerine Ege Orman Vakfı, İzmir-Çeşme otobanında 8 yeni parselde daha ağaçlandırma çalışmalarına başlıyor. Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandığında İzmir-Çeşme otoyolu 100 bin fidanla yemyeşil olacak.

Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık bir yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 40 bin fidan dikimi tamamlandı. 2015 yılı sonuna kadar 60 bin fidan dikimi daha yapılarak İzmir-Çeşme otobanında toplam 100 bin fidan can bulacak. Damlama sulama sistemlerinin de kurulacağı sahalarda fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Doğasever kişi ve kuruluşların büyük ilgi gösterdiği ağaçlandırma çalışmasına şu ana kadar; Özkan Demir Çelik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Özkan Ailesi, Altınordu, Doğan Dağıtım A.Ş. Yaysat, AKG Gazbeton İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş., Çeşmeli hayırsever Mehmet Akpınar ve İzmirli hayırsever işadamı Hüseyin Şairoğlu fidan bağışında bulunarak ağaçlandırma çalışmasına destek verdi.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha da yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.