İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Çeşme Devlet Hastanesi, "Bebek Dostu Hastane" unvanını alabilmek için değerlendirmeden geçirildi.

Modern binası ve bağışlarla yenilenen modern tıbbi cihazları ile sağlık hizmeti veren Çeşme Devlet Hastanesi, "Bebek Dostu Hastane" unvanını alabilmek için, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürlüğü ve İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbı Hizmetler Başkanlığı ekiplerince, 19 Temmuz Çarşamba günü değerlendirmeden geçirildi. Değerlendirme ekibi, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve ülkemizde Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı kapsamında yürütülen "Bebek Dostu Hastane" değerlendirmeleri kapsamında, Çeşme Devlet Hastanesi’nin Çocuk Polikiliniği, Yeni Doğan Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Ebe Okulu gibi bölümleri ziyaret ederek kriterlere uygunluğunu değerlendirdi.

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, değerlendirme ekibinin ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF her bebeğin doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmesini, 6. aydan itibaren de ek besinlere başlanarak ek besinlerle birlikte olmak koşulu ile 2 yaşı ve ötesine kadar anne sütü ile beslenmesinin devam ettirilmesini önermektedir. Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere ’Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı’ kapsamında ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını alabilmek için Çeşme Devlet Hastanesi olarak gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Şube Müdürlüğü ve İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbı Hizmetler Başkanlığı ekiplerince değerlendirildik. Değerlendirme ekibine ve Çeşme Devlet Hastanesi çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım."