29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Foça ilçe örgütü bayramı alternatif bir tören düzenleyerek kutladı. Törende bir konuşma yapan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, "Türkiye Cumhuriyeti, başkalarının isteğiyle kurulmuş uydurma, yapay, kimliksiz bir devlet değildir. Dünyanın en önemli güçlerine, en büyük devletlerine, yani emperyalizme karşı verilen bir Kurtuluş Savaşı sonunda sınırları belirlenen topraklar üzerinde "Tam Bağımsızlık" ilkesinin büyük onurunu taşıyarak kurulan bir devlettir" dedi.

Saat 13.00’de Foça Cumhuriyet Meydanı’nda CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve beraberinde gençlik kolları ve kadın kolları ile birlikte Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından CHP İlçe Başkanı Günal Biçer CHP ilçe yönetimi adına basın açıklaması yaptı. Biçer, şunları söyledi:

"Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılını kutluyoruz. Bu kutlamada ne yazık ki içimiz buruk. Çünkü yıllardır sinsi sinsi sürdürülen Cumhuriyet karşıtı girişimler, son on yılda yıkıcı bir boyuta ulaştı. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, her anlamda yıpratılmak, yok sayılmak ve giderek silinmek istenmektedir. Böyle bir aşamada, kendimize gelmek ve yeniden derlenip toparlanmak için 1919’un koşullarını, Kuvayı Milliye’yi, Kurtuluş Savaşı’m bir kez daha hatırlamak ve Mustafa Kemal’in önderliğindeki devrimin öncü kadrolarının Cumhuriyet’e giden aydınlık yolu nasıl açtıklarını hatırlamak bize yetecektir. Kendimize çizeceğimiz rota, orada saklıdır. Bizim örgütümüz, Cumhuriyet’imizin kuruculannın partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyete sahip çıkacak ve onu sonuna kadar savunacak en önemli güçtür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Türkiye’mizin aydınlık insanlarının büyük bir kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini sonuna kadar savunacağını; Cumhuriyet’i yeniden rayına oturtmak için gereken mücadeleyi vereceğini buradan bir kez daha ilan ediyorum."