Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, akşam saatlerinde yaptıkları toplantı sonrası, ortak kaleme alınan bir bildiriyi kamuoyuyla paylaştı. Bildiride, partinin kamuoyunda tartışılmasına, İzmir CHP’de kavga bekleyenlere atıfta bulunularak, buna izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bildirinde şu açıklamalar yapıldı; ’’CHP İzmir İl Başkanı Sn. Ali Engin’in istifası ile boşalan il başkanlığı makamına kimin, hangi yöntemle seçileceği ile ilgili olarak gerek medya gerekse parti kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. İki buçuk yılı aşkın süredir görev yapan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu olarak, parti kamuoyunda dolaşan bu söylenti ve tartışmaların gereksiz ve yanlış olduğu konusunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. CHP tüzük ve bu tüzüğe bağlı olan yönetmeliklerle yönetilen bir siyasi partidir. Parti tüzüğünde kurullarımızın yetki ve sorumlulukları açık ve net çizgilerle belirlenmiştir. Bu çerçevede istifa eden il başkanımızın yerine kimin hangi yöntemle seçileceği de net bir biçimde tüzükte belirtilmektedir. Yeni il başkanını seçme yetkisi ve görevi halen ilk günkü heyecanı ile görev yapan mevcut il yönetim kurulunundur. Bizler bu yetkimizi elbette ki Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimizle istişare etmeden, görüş ve olurlarını almadan hayata geçirmeyecek kadar parti kültürü ve ahlakına sahibiz. Genel Merkezimiz’in de bugüne kadar İl Yönetim Kurulumuz’a olan güveninin bundan sonrada devam edeceğine kuşkumuz yoktur.

İl yönetim kurulu olarak bizlerin de, tüzüğün 42.maddesinin c bendinin, bize verdiği yetki ve görevle yeni il başkanımızı seçerek sorumluluğumuzun gereğini layığı ile yerine getireceğimizi, partimizde kavga ve ayrışma bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkaracağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla; CHP İzmir İl Yönetim Kurulu.’’