CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Osman Peri ve il örgütü Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun yanlı denetim yaptığı gerekçesiyle İzmir’deki bölge müdürülüğüne siyah çelenk bıraktı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” programın sunucusu Sadık Yalsızuçanlar ve konuğu Said Alpsoy’un Mustafa Kemal Atatürk ve CHP ile ilgili gerçek dışı ve aşağılamaya yönelik sözler söylediğini ifade eden CHP İzmir Basın ve Medya İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Peri, RTÜK’ün programa ceza vermemesini RTÜK İzmir Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak protesto etti. Çelenk bırakıldıktan sonra açıklamada bulunan Osman Peri, özel bir televizyonda yayınlanan ’Resmi Tarihten Gerçek Tarihe’ adlı programı eleştirdi. CHP’li Peri, programın hakaret ve küfür üzerine kurulmuş bir program olduğunu ancak RTÜK’ün hiçbir ceza uygulamasında bulunmadığını ifade etti.

RTÜK’ün AK Parti iktidarının ele geçirdiği kurumlardan bir olduğunu savunan Peri şunları söyledi: “Buradaki tutum AK Parti hükümetinin Atatürk’e bakış açılarını göstermektedir. Bu ülkede hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var diyen iktidar, kendilerine hizmet eden ‘Üstünler Hukuku’ yaratmıştır. Unutmasınlar ki hukuk bir gün kendileri için de geçerli olacaktır. Bu yüzden RTÜK üyelerini bulundukları yerin sorumluluğunu taşımaya davet ediyor ve hukuka uygun olmayan tutumundan dolayı kınıyoruz.”