CHP Urla İlçe Başkanlığı’nda yaşanan istifaların ardından, CHP Genel Merkezi tarafından atanan Seyfettin Şen başkanlığındaki 5 kişiden oluşan kayyum heyeti, olağan kongreye gitmek üzere görevi devraldı.

Urla ilçesinde, CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarının ardından, CHP Genel Merkezi 5 kişiden oluşan kayyum heyetini atadı. Seyfettin Şen başkanlığındaki heyet, olağan kongreye gitmek üzere görevi eski yönetimden devraldı. Devir-teslim töreninde konuşan Seyfettin Şen, "Kayyumun oluşma sürecini anlatan Seyfettin Şen “Görevimizi 7 yıl boyunca partimize, Urla’mıza hizmet etmiş, 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış arkadaşlardan devralıyoruz. Yusuf Baratalı emeği ile çabası ile CHP’ye hizmet etmiştir. Genç yaşında bir çok seçim atlatarak, başarılı çıkmıştır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de bu görevi yeni bir yönetime aktarmak üzere ilçe kongresi yapacağız" dedi.

Eski Urla CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ise, istifasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Burada çok zor zamanlar geçirdim. Şahsıma ve aileme hakaret etmeye çalışanlar oldu. Önce Urla, önce CHP, sonra ailem dedim. Yine de buradan her hangi bir kırgınlıkla, geriye bakarak ayrılmıyorum. Çok başarılı bir Belediye Başkanımız var. Göreve geldiği 30 Mart’tan itibaren bu görevi çok iyi bir şekilde yürütmektedir."

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da, eski yönetimle aralarında bir sorun yaşanmadığını belirtti. Uyar, "Örgütün ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Belediye Başkanlığı ilçe yönetimi ile birlikte bütünlük sağlıyor. Ben bir cumhuriyet kadınıyım. Cumhuriyet’imizi yaşatmak için hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Kayyum heyeti hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.