Özel firmalarla yaptığı anlaşmalar doğrultusunda aracılık ettiği 900 vatandaşı özel sektörde işe yerleştiren Çiğli Belediyesi istihdam sorununa yoğun şekilde çözüm bulmaya devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Çiğli’deki işsizlere iş bulma misyonunu sürdürmeye devam ediyor. Belediye, başta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar olmak üzere İzmir ve Manisa’nın çeşitli bölgelerinden gelen işçi taleplerine yanıt vermeye, işsizlerin sorunlarına derman olmaya devam ediyor. Çiğli Belediyesi birçok işsiz vatandaşa İzmir ve civarında bulunan şirketlerle yapılan görüşmeler doğrultusunda, firmalardan gelen yetkililerle birlikte belediye meclis salonunda yaptıkları iş görüşmelerinde her branşta çalıştıracakları personel seçimi için aracılık ediyor. Çiğli Belediyesi şimdiye kadar gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde 900 vatandaşın çeşitli branşlarda işe yerleştirilmesini sağladı.

“BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ”

Göreve geldiğinden beri iş talebi ile ilgili yüzlerce başvuru geldiğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “İşsizlikle mücadele edebilmek adına gerçekten büyük bir çaba harcıyoruz. Yüzlerce başvuru aldık. Başvuran vatandaşlarımızı meclis salonumuzda işveren firmalarla görüşmeye çağırıyoruz. Bu tarz sosyal çalışmalarla istihdam oluşturmak öncelikli amacımızdı. Her gün belediyemize onlarca başvuru alıyoruz. İşsizlerimizle işverenlerimiz bir araya geliyor ve bizler de bu sosyal proje sayesinde birçok vatandaşımıza umut oluyoruz. Öyle ki Çiğli dışından bile başvuru almaya başladık. Bu sayede 900 vatandaşımıza istihdam sağladık. Çiğli halkından ricam bu fırsatı kaçırmamaları olur. Bu anlamda herkese başarılar diliyorum” dedi.