Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen deve güreşlerinin 5.si Harmandalı Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Ege’nin dört bir yanından gelen develer gün boyu güreş severlere festival tadında bir eğlence yaşattı.

Çiğli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 5. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ev sahipliğinde Harmandalı Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Festivale, Harmandalı Deveciler Derneği Başkanı Mustafa Albaz, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ege’nin çeşitli bölgelerinden gelen 135 devenin kıyasıya bir mücadele sergilediği güreşler gün boyunca izleyicilere heyecan ve keyif dolu anlar yaşattı.

Yarışlar öncesinde develer müsabakaların yapılacağı alan boyunca gezdirildi, güreş öncesi alana alışması sağlandı. Sahaya coşkulu karşılama ve alkışlarla giren Başkan Hasan Arslan, vatandaşlarla tek tek ilgilendi, selamladı ve fotoğraf çektirdi. Sabah erken saatlerde alanı dolduran vatandaşlar için şölen tadında geçen bir Pazar günü eğlencesi Başkan Arslan’ın teşekkür konuşmasıyla başladı.

Oldukça çekişmeli geçen güreşlerin ardından Belediye Başkanlık Kupası, Atça’dan Baybora ve Kefez’den Yağızefe isimli develerin sahiplerine Başkan Arslan tarafından taktim edildi. Harmandalı Deveciler Derneği Başkanı Mustafa Albaz da, deve güreşlerine katkılarından dolayı Başkan Arslan’a teşekkürlerini sunarak plaket taktim etti.

Geleneksel festivallerin Çiğli’de her yıl aynı coşku ve sevinçle kutlanması adına ayrı bir çaba sarf ettiklerini ve bu tip organizasyonları çok önemsediklerini belirten Başkan Arslan, “Bu yıl 5.sini düzenlediğimiz Geleneksel Deve Güreşleri Festivalimiz herkese hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bu festivali en güzel şekilde vatandaşlarımızla yaşamak için buradayız. Güzel Egemizin çeşitli illerinden gelen deve sahibi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonun en iyi şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu festival mutlaka yaşatılması gereken bir organizasyon olarak devam edecek. Bütün vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz” dedi.