Çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ücretsiz karikatür kursu açtı. Eline kalem alan onlarca çocuk, hayallerini kağıda dökmek için başvuru yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Çocukların gözünden dünyaya bakacağız ve detayları keşfedeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin çocuklara yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan Çocuk Kulübü, "Karikatür Atölyesi" ile çocuklara hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sundu. Çocukların mizah anlayışlarını keşfedip geliştirmelerini sağlayacak kurs, büyük ilgi gördü. Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Sadık Pala’nın yönetiminde gerçekleşecek Karikatür Atölyesi’ne, yaklaşık 100 çocuk kayıt yaptırdı.

SERGİ AÇACAKLAR

Her ay başka bir konu başlığı altında verilecek dersler ile karikatür sanatını tüm detaylarıyla öğrenecek olan çocuklar, karikatür örnekleri ve yüz ifadeleri, el ve kol çizimleri, anatomi çalışmaları (duran, koşan, oturan vb. figürler), figürleri birleştirme ve hayvan- taşıt çizimleri, kompozisyon oluşturma, perspektif çalışmaları, espri düşünme ve orijinal karikatür oluşturma başlıklarıyla oldukça detaylı bir eğitim almaya başladı. Mayıs 2015’te sona erecek kursun ardından bir de sergi açılacak.

"ÇOCUKLAR BENİ YANILTMADI"

İlk derse katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, çocuklarla sohbet edip defter dağıttı. Karikatür kursunda çocukların hem eğlenip, hem de farklı bir bakış açısıyla hayata bakabilmelerinin sağlanacağını belirten Akpınar, anne ve babaları da gösterdikleri yakınlık nedeniyle kutladı. Başkan Akpınar, "Göreve geldiğimden bu yana bu kenti çocuklarla birlikte yöneteceğimi söylüyorum. Onların gözünden dünyaya bakabilmeyi öğrenirsek çok farklı detayları da yakalama imkanını buluruz. Çocuklar beni yanıltmadı, harika fikirler ortaya koydu. Karikatür kursu onların hayata bakışını daha da renklendirirken, düşünmelerini de sağlayacak” dedi.