İzmir İstihdam Zirvesi’ne sayılı günler kala İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, iş arayanlara ve işini değiştirmek isteyenlere ‘CV’ni kap da gel’ çağrısında bulundu. 14-15 Kasım’da düzenlenecek olan İstihdam Zirvesi’nin büyük fırsat olduğunu söyleyen Kabak, “İşsizlerimiz İzmir’de girebilecekleri yüzlerce firmayla birebir görüşme yapacaklar. Bu fırsatı iyi değerlendirin” dedi.

İzmir istihdam Zirvesi’de işsizleri ve işverenleri bir araya getirdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, “İş gücü piyasasının aktörlerini bir araya getiriyoruz. İşgücü arzı ve talebinin buluştuğu bir etkinlik olacak. İş arayanlara, işini değiştirmek isteyenlere, gençlere ‘CV’ni kap da gel’ diyoruz. İş arayanlar İzmir’de iş bulabilecekleri yüzlerce firmayı bu fuarda ziyaret etme ve onlarla iş görüşmesi yapabilme imkanını bulacaklar. Bu fuarın en önemli özelliği de firmaların insan kaynakları yöneticileri ile birebir iş görüşmesi yapılmasıdır. Hem bu anlamda deneyim kazanacaklar hem de işe alınma imkanları olacak. Tüm İzmirlileri 14-15 Kasım günlerinde Kültürpark Fuar Alanı’na bekliyoruz. Aradınız iş bu fuarda olacak” diye konuştu.

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstihdam Zirvesi işverenler ile iş arayanları bir araya getirecek. Zirvede "Gençler, Kadınlar, İş Arayanlar" ana temaları ele alınacak. İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın öncülüğünde başta İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Üniversiteler Platformu, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun katkıları ile ‘İzmir 3. İstihdam Zirvesi 14-15 Kasım’da kapılarını açacak.

Katılımcı olarak dahil olan firmaların personel ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra insan kaynakları birimlerinde özgeçmiş havuzunun zenginleşmesine de katkı sağlayan İzmir İstihdam Zirvesi’ne katılan firmaların insan kaynakları yöneticilerinin hedef iş gücü kitlesine ulaşması sağlanacak, bunun yanı sıra zirve iş gücünün işverene kolay ve etkili yolla kavuşmasına katkı sunacak. Ayrıca gerçekleştirilecek panel, oturum ve söyleşilerle katılımcılara kişisel gelişim konularında bilgi aktarımı sağlanacak.