AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlerine yer verdi: “Atatürk’ün bizlere bıraktığı ölümsüz eserlerine sahip çıkmak bizim millet olarak temel görevimizdir. Bizlere gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ülkemizi taşıma konusunda İzmir ilimizde var gücümüzle gayret göstermek durumundayız. Ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarımızı bu anlamda yürütüyor olmak bizlerin övünç kaynağıdır. Kısa hayatına büyük işler sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bizlerde onun belirlediği hedeflerin daha da üzerinde işler başarmak için var gücümüzle çalışmak durumunda olduğumuzu çok iyi biliyor ve icraatlarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.”

”BÜYÜK FEDAKARLIKLARA İMZA ATMIŞTIR”

Atatürk’ün barışçıl ve reformcu, düşünce ve aksiyonlarının Türkiye’nin dünya da saygı duyduğu bir kimliğe kavuşmasını sağladığını kaydeden Delican şöyle devam etti: “Atatürk’ün paylaştığı düşünce akımı dünya tarihine yön vermekte, ülkemize ve milletimize önemli gelişim rotası çizmektedir. Cumhuriyetin kurulması ve demokrasinin filizlerinin yeşermesi Atatürk’ün engin düşüce fikir akımı sayesinde hayat bulmuştur. Ülkemizin bulunduğu şartlar gereği tüm imkanların sınırlı olduğu bir dönemde büyük imkanlar oluşturup milletimize yani bizlere büyük bir emanet bırakan Atatürk ülkemize çok büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşatmıştır. Atatürk’ün ortaya koyduğu sarsılmaz irade yaptığı tüm atılımlar ve verdiği mücadeleler milletimize ve ülkemize sınıf atlatmıştır. Egemenliğin sadece ve sadece millete ait olduğunu bizlerin özümsemesini sağlayan Atatürk, bir yandan ülkemizde demokrasinin olgunlaşması, öte yandan da yatırım ve büyük projelerin yolunu açmak adına ülkemiz ekonomisinin gücüne güç katmak gayesiyle çok büyük gayret sarf etmiş ve büyük fedakarlıklara imza atmıştır.”

“TÜRKİYE DÜNYADA İTİBARINI YÜKSELTTİ”

Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileri bakmak ve başarılara hep birlikte koşmak durumunda olduklarının altını çizen Delican şu ifadelere yer verdi: “Şunu çok rahat söyleyebildiğimizi ifade etmek isterim ki bugün Türkiye AK Parti’nin ortaya koyduğu icraatları ve duruşu sayesinde dünyada itibarını yükseltmiş ve önemli bir konuma kendisini taşımıştır. Ülkemiz bugün dünya da yaşanan sorunlarda aktif görüşü alınan ve kararları dikkatle takip edilen bir konuma gelmiştir. Bu yaşanan gelişmelerde şüphesiz Atatürk’ün eşsiz devlet adamlığından aldığımız ilham yatmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bizlere bu cennet vatan için minnettarız. Bu sorumluluğu omuzlarımızda millet olarak taşımak da bizler için bir onur ve şereftir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, vatanımızın sevdalısı, milletimizin aşığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”