Evrensel Alevi Bektaşi Birliği tarafından düzenlenen Muharrem ayı iftarında konuşan Delican, Kerbela’da yaşanan acının, zulmün, vahşetin ve gözyaşının kalplerde ve zihinlerde bütün canlılığıyla yaşamaya devam ettiğini belirterek, "Yüreğimizin sızısı 14 asırdır dinmiyor. İslam Dünyası’nda birlik ve beraberliğin bozulmaması için herkesin gayret göstermesi şart" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Evrensel Alevi Bektaşi Birliği tarafından düzenlenen Muharrem ayı iftarına katıldı. İftarda konuşan Delican, Kerbela’da yaşanan acının, zulmün, vahşetin ve gözyaşının kalplerde ve zihinlerde bütün canlılığıyla yaşamaya devam ettiğini söyledi. Kerbela’nın bütün İslam âleminin ortak mateminin, ortak acısının adı olduğunu ifade eden Delican, “Yüreğimizin sızısı 14 asırdır dinmiyor. İslam Dünyası’nda birlik ve beraberliğin bozulmaması için herkesin gayret göstermesi şart"” dedi.

‘BİRBİRİMİZE DAHA DA YAKINLAŞMALIYIZ’

Karşıyaka Vilayetler Evi’nde düzenlenen yemeğe Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin ve dernek üyelerinin yanı sıra, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Karşıyaka İlçe Müftüsü Cahit Erhun ve AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, birlik, beraberlik ve kardeşliğin coğrafyamızda hüküm sürmesini dilediğini belirterek, “Peygamber Efendimizin öpüp koklamaya doyamadığı torunları Hasan ve Hüseyin’in şehit edildiği bu ayda hepimizin kalbi hüzünle dolu. Kerbela, bütün İslam âleminin ortak mateminin, ortak acısının adıdır. Yüreğimizin sızısı 14 asırdır dinmiyor. Kerbela hadisesinden hepimizin büyük bir ders çıkartması gerekir. Coğrafyamızda birlik, beraberlik ve kardeşliği bozmak isteyen Yezidiler aramıza tefrika sokmaya çalışıyorlar. İslam dini üzerine yaşayan insanların arasına asla tefrika, fitne, fesat girmemelidir. Buna hepimiz fazlasıyla özen göstermeli, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozdurmamak için birbirimize daha da yakınlaşmalıyız. Bu yüzden bu matem gecesinde tutulan oruçların kabulü için Allah’a dua ediyoruz. Bu güzel etkinliği düzenleyen Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanımız Sayın Av. Ali İhsan Şahin’e teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘KARDEŞ OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM’

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin ise, Türkiye’de ilk kez Alevi Bektaşi Birliği ile Müftülüğün, Muharrem ayı oruç açma programı düzenlediğine dikkat çekerek, “Yine bir Muharrem, matem ayındayız. İçimiz kan ağlıyor. Tüm İslam âlemi çok dikkatli ve uyanık olmalı. İslam dinini kullanan sahteliklere itibar edilmemelidir. Onların peşinde gidip kardeş, en önemlisi insan kanı dökmemelidir. Alevi Bektaşi İslam inancı, her insana aynı gözle bakarak yaratılmış olanı, yaratandan ötürü sever. Bizler İzmir’den verdiğimiz bu kardeşlik mesajının dalga dalga tüm ülkeye ve dünyaya yayılmasını diliyoruz. Lütfen birbirimiz adına ön yargılarımız varsa bunlardan kurutularak kucaklaşalım. Gelin kardeş olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim dünya kimseye kalmaz” dedi.