Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin (DEFMED) Wyndham Grand İzmir Otel’de gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, yeni yönetim kurulu belirlendi. Mevcut başkan Osman Bilgin tekrar güven tazeledi.

Genel Kurul Toplantısı’nın ardından yeni Yönetim Kurulu “Geleneksel (13.) Yeni Yıla Merhaba Yemeği’ ni düzenleyerek ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın olduğu geceye; Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, D.E.Ü. Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. A.Güldem Cerit, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci ve Doç. Dr. Selçuk Nas, IMEAK D.T.O. İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beykoz Lojistik M.Y.O. Müdürü Prof.Dr. Okan Tuna ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Ceyhun Can Yıldız ve denizcilik sektörünün önde gelen isimleri yer aldı.

DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bilgin, D.E.Ü Denizcilik Fakültesi’nin 1988/89 eğitim döneminde 51 öğrenciyle öğretim hayatına başladığını ve 2013 yılı sonuna kadar toplam mezun olan öğrenci sayısının 1679 olduğunu söyledi. Bilgin ayrıca, denizcilik eğitimi alan öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını ifade etti.

Bilgin, “Bir okulu diğerlerinden farklı kılan en önemli şeylerden birisi de mezunlarıdır. Mezunlarının hayattaki başarıları, kaliteleri, duruşları o okulu diğerlerinden farklı kılmakta ve değerini artırmaktadır. Bizler, okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Denizcilik Fakültesi mezunlarının, tanışma, dayanışma ve sorunları ile ilgilenme amacıyla 8 Temmuz 2002 yılında kurulmuş olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED), hızla büyümeye devam etmektedir” diye konuştu.

Bilgin ayrıca, 2002 yılında kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin (DEFMED) kısa dönemde etkin hale geldiğini, hedeflerinin ise üye sayısını artırarak sektörde daha etkin hale gelmek ve derneğe kendi mülkü olan bir çalışma ofisi kazandırmak olduğunu belirtti.

Organizasyon sonunda, bir önceki dönem Mezunlar Derneği’ne hizmet veren Yönetim Kurulu Üyelerine plaketleri takdim edildi.